Celades uitzinnig na 'heldendaad' tegen Ajax: 'Dit vergeten Valencia-fans nooit meer'

Reacties

Valencia-coach Albert Celades sprak van een heldendaad nadat zijn ploeg dinsdagavond Ajax uit de Champions League had geknikkerd. Valencia won in de Johan Cruijff Arena met 0-1 en verzekerde zich daarmee van een plekje in de volgende ronde van het miljardenbal.

Celades uitzinnig na 'heldendaad' tegen Ajax: 'Dit vergeten Valencia-fans nooit meer'
© Pro Shots

'Dit gaan we nooit vergeten', sprak Celades in Spaanse media. 'We zijn heel blij dat we ons hebben gekwalificeerd voor de volgende ronde. Iets wat ons heel lange tijd (sinds 2012/13, red.) niet gelukt is. We hebben een geweldige inspanning geleverd en we hebben een geweldig team uitgeschakeld. We herinneren ons allemaal nog de Champions League-campagne die ze vorig seizoen hebben gedraaid met dezelfde coach en dezelfde automatismen', aldus Celades.

Door de winst op Ajax sloot Valencia de groepsfase zelfs af als winnaar van Groep H. 'Heel moeilijk als je ziet in wat voor groep we zaten. We zaten bij twee van 's werelds beste teams in de groep: Chelsea en Ajax. Lille was ook een heel goed team. Veel mensen dachten dat we voor een onmogelijke opgave stonden. Ik denk dat we het niet beter hadden kunnen doen. Deze groep komt alles te boven, dat heb ik vanaf het begin gezegd. De spelers zijn de grote helden, alle credits naar hen', verwijst Celades nog naar de moeizame start die hij maakte in Valencia als opvolger van Marcelino.

Celades vindt de prestatie nog extra mooi, omdat zijn ploeg veel blessures kende in aanloop naar het duel met Ajax. Onder anderen Jasper Cillessen moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. 'Het geeft anderen de mogelijkheid om te spelen. Die kans hebben ze gepakt. Het is een voorrecht om elke dag met deze groep te mogen werken. In de eerste helft hebben we goed gespeeld en in de tweede helft hebben we alles gegeven om die voorsprong te behouden', stak de coach zijn ploeg de loftrompet toe. 'Dit was de belangrijkste wedstrijd in mijn trainerscarrière. Het voelde als een finale. Een gelijkspel hadden we echt niet verdiend.'

'Het is een geweldige dag', besloot hij. 'Deze winst is een boost voor iedereen. Wat me het meest blij maakt, is de groep. Het maakt ons allemaal blij om deze mooie club te mogen vertegenwoordigen en fans van Valencia zullen zich deze dag voor héél lange tijd gaan herinneren. Deze dag vergeten we nooit meer en hier moeten we allemaal heel trots op zijn.'

Ajax kan wedijveren met Europese top: 'Winst Europa League is mogelijk'
UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Valencia
6
3
2
1
9-7
+2
11
2
Chelsea
6
3
2
1
11-9
+2
11
3
Ajax
6
3
1
2
12-6
+6
10
4
Lille
6
0
1
5
4-14
-10
1
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.