Celades prijst effectief Ajax: 'Onze beste eerste helft sinds ik trainer ben'

Albert Celades stelt na de 0-3 nederlaag van Valencia in het Champions League-duel met Ajax dat zijn ploeg een lesje in effectiviteit heeft gekregen. 'Dit was misschien wel onze beste eerste helft sinds ik hier trainer ben.'

Valencia en Ajax hadden ongeveer evenveel balbezit, schoten en kansen. Daarom was Celades op zijn persconferentie na afloop extra gefrustreerd over de uitslag. 'Deze nederlaag komt hard aan. Hoewel het resultaat duidelijk is, denk ik dat mijn team dit niet verdiende. We speelden een goede eerste helft, maar gingen met 0-2 rusten na een gemiste penalty en een bal op de paal. We waren niet zo effectief voor het doel als Ajax en daar hebben we de prijs voor betaald. Ook in de tweede helft begonnen we goed, maar hun keeper greep twee keer goed in en wij maakten onze kansen niet af.'

Na het ontslag van trainer Marcelino, onder wiens hoede Valencia de afgelopen twee jaar opkrabbelde, won het elftal met 0-1 van Chelsea in de eerste groepswedstrijd en pakte het vijf punten uit drie competitieduels. Opvolger Celades verklaarde Ajax vooraf tot favoriet, maar is blij verrast met de ontwikkeling van zijn team.

'Het was een kwestie van effectiviteit, meer niet. Maar onze analyse moet dieper gaan. Dit was misschien wel onze beste eerste helft sinds ik hier trainer ben. We moeten beter blijven worden, maar ik blijf erbij dat dit resultaat ons spel geen recht aandoet. Ajax is een sterke, aanvallende ploeg, een van de halvefinalisten uit de Champions League van vorig seizoen, en beschikt over hetzelfde fundament, dezelfde coach en dezelfde automatismen als vorig jaar.'

CL-succes wordt normaal voor Ajax: 'Het wordt stiller in de kleedkamer'