Castaignos, Dost, Huntelaar en Reimerink laten zich zien

Luc Castaignos (foto) heeft zijn eerste doelpunt gemaakt voor Eintracht Frankfurt. Ook Bas Dost, Klaas-Jan Huntelaar en Jules Reimerink waren trefzeker in de eerste ronde van het Duitse bekertoernooi.

Stuttgarter Kickers (3) – VfL Wolfsburg 1-4
Titelhouder VfL Wolfsburg heeft zonder moeite de eerste ronde overleefd. De ploeg van trainer Dieter Hecking zette Stuttgarter Kickers op eigen veld opzij. Bas Dost zorgde op slag van rust voor de comfortabele 2-0 voorsprong tegen de club uit de Derde Bundesliga. De Oranje-international schoot raak na voorbereidend werk van Max Kruse, die zelf in de vierde minuut de score had geopend. Het was een van de weinig opvallende momenten van Dost, die in de 72ste minuut naar de kant ging ten faveure van Nicklas Bendtner. De Deense invaller bepaalde de eindstand op 1-4

MSV Duisburg (2) – Schalke 04 0-5
André Breitenreiter heeft een vliegende start gemaakt als trainer van Schalke 04. Na een weinig overtuigende voorbereiding werd in de eerste bekerronde streekgenoot MSV Duisburg met ruime cijfers aan de kant gezet. Klaas-Jan Huntelaar opende na vier minuten de score met een fortuinlijke treffer. Branimir Bjalic zag zijn poging uit te verdedigen via het rechterbeen van de Oranje-international resulteren in een 0-1 achterstand (foto midden).

De aanvoerder van Duisburg beleefde sowieso een beroerde middag. Na een half uur incasseerde hij zijn tweede gele kaart. Met een man minder was de club uit de Tweede Bundesliga kansloos tegen Schalke 04, dat ondanks een gemiste strafschop via Franco Di Santo, Johannes Geis, Leon Goretzka en Matija Nastasic uitliep naar een eclatante zege.

Bremer SV (5) – Eintracht Frankfurt 0-3
Luc Castaignos had een half uur nodig om zijn eerste officiële doelpunt te maken voor Eintracht Frankfurt. De van FC Twente overgekomen spits tekende met een schot met rechts voor de openingstreffer tegen Bremer SV. Voor de gastheren, die uitkomen op het vijfde niveau, bleek dat het begin van het einde van het bekeravontuur.

Voor andere Nederlanders was er wisselend succes in de eerste ronde van het Duitse bekertoernooi. Jules Reimerink (foto) was de gevierde man bij de Regionalligist Viktoria Köln door een kwartier voor het einde de winnende treffer te maken tegen Union Berlin uit de Tweede Bundesliga (2-1).

Mark Flekken beleefde juist een teleurstellende middag. De doelman, die in de jeugd voor Roda JC speelde, moest al na dertien minuten geblesseerd afhaken. Vanaf de kant zag hij hoe zijn Greuther Fürth (Tweede Bundesliga) ten onder ging tegen Erzgebirche Aue (0-1), dat een klasse lager speelt.

Ook Johan Wigger strandde in de eerste ronde. De verdediger, die in 2006 FC Emmen verruilde voor SV Meppen, ging zwaar onderuit tegen 1. FC Köln (0-4). De rode kaart voor doelman Benjamin Gommert in de 24ste minuut bood Anthony Modeste de kans om met een hattrick de Regionalligist op de knieën te krijgen.