Cássio na mislukt avontuur bij PSV richting WK met Brazilië

Reacties

Cássio Ramos staat voor een opmerkelijk debuut in de nationale ploeg van Brazilië tegen de grote rivaal Argentinië. Vier jaar geleden ging de keeper nog als miskoop de boeken in bij PSV.

Cássio na mislukt avontuur bij PSV richting WK met Brazilië

Cássio kwam medio 2007 met hoge verwachtingen naar PSV, dat ongeveer een miljoen euro betaalde voor de toenmalige jeugdinternational. Maar verder dan één basisplaats kwam hij niet in Eindhoven. Wel keepte hij op huurbasis nog veertien potjes voor Sparta. Een onuitwisbare indruk liet hij bepaald niet na, met gemiddeld bijna twee tegengoals per wedstrijd.

Nadat PSV het contract van de keeper had ontbonden, blies Cássio zijn carrière in eigen land nieuw leven in bij Corinthians. Met die club won hij in 2012 de Copa Libertadores en het wereldkampioenschap voor clubs. Na de gewonnen finale tegen Chelsea (1-0) werd hij bovendien verkozen tot beste speler van het toernooi.

Voor zijn club hield hij dit seizoen in veertien van de 31 wedstrijden de nul en de Braziliaanse bondscoach Dunga haalde hem al bij de Braziliaanse selectie. Nu lonkt ook zijn debuut, in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Argentinië. 'Het zou mooi zijn om uitgerekend tegen Argentinië in de basis te staan, maar ik voel me sowieso al gelukkig als voor mijn land mag uitkomen', aldus Cássio op de persconferentie voorafgaand aan het duel, dat in de nacht van donderdag op vrijdag (01.00 uur) wordt gespeeld.

Cássio Ramos in dienst van Sparta Rotterdam, tijdens het seizoen 2008/09. Op de voorgrond de toenmalige FC Twente-aanvaller Eljero Elia.
Cássio Ramos in dienst van Sparta Rotterdam, tijdens het seizoen 2008/09. Op de voorgrond de toenmalige FC Twente-aanvaller Eljero Elia.

Alles wijst erop dat Dunga de inmiddels 28-jarige Cássio de voorkeur geeft boven Alisson en Jefferson, die grof in de fout ging in het kwalificatieduel met Peru. Argentinië treedt op zijn beurt aan zonder zijn sterren Lionel Messi, Carlos Tévez en Sergio Agüero (allen geblesseerd). 'Maar het maakt me niet uit als ze een spits missen', zegt de doelman. 'Natuurlijk ken ik hun kwaliteiten, maar dan is het juist zaak dat we de Argentijnen niet onderschatten.'

Brazilië staat na twee van de achttien duels vijfde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule met drie punten. Argentinië staat zevende met twee punten minder. De beste vier gaan naar de eindronde in Rusland, de nummer vijf speelt barragewedstrijden tegen de winnaar van Oceanië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.