Legendarisch Maracanã decor voor olympische finales

Reacties

Het legendarische Maracanã is het strijdtoneel voor de voetbalfinales van de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Dat heeft wereldvoetbalbond FIFA dinsdag bekendgemaakt.

Legendarisch Maracanã decor voor olympische finales

Op 4 augustus begint het toernooi van de mannen in Brasilia en een dag eerder beginnen de vrouwen in het Olympisch Stadion van Rio. Bij de mannen doet Nederland niet mee, terwijl de Oranje Leeuwinnen nog mogen hopen op deelname aan de Spelen van 2016. In maart strijdt de ploeg van bondscoach Arjan van der Laan op Nederlandse bodem met Noorwegen, Zweden en Zwitserland om het laatste ticket.

De finale van het vrouwentoernooi zal uiteindelijk op 19 augustus zijn. Bij de mannen wordt een dag later om de gouden medaille gevochten. In totaal wordt er in zeven stadions gevoetbald: in Brasilia, Salvador, Belo Horizonte, São Paulo, Manaus en in zowel het Olympisch Stadion en het Maracanã in Rio.

Waar het Estadio Maracanã in het verleden bij de WK-finale van 1950 tussen Uruguay en Brazilië liefst 200.000 toeschouwers kon herbergen, is de capaciteit van het stadion door de verbouwingen inmiddels nog slechts tachtigduizend fans.

Tijdens het WK van 2014 werd de finale ook in het Maracanã gespeeld. Daarin won Duitsland na verlenging met 1-0 van Argentinië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.