Argentinië ook zonder Tévez in WK-kwalificatieduels

Reacties

Opnieuw een tegenvaller voor Gerardo 'Tata' Martino in aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Brazilië en Colombia. De bondscoach van Argentinië moest Sergio Agüero en Lionel Messi al missen, maar kan nu ook niet beschikken over Carlos Tévez.

Argentinië ook zonder Tévez in WK-kwalificatieduels

De aanvaller van Boca Juniors kampt met een blessure aan zijn linkerknie. Daardoor moet hij verstek laten gaan bij de twee nu al cruciale wedstrijden in de kwalificatiereeks richting het wereldkampioenschap van 2018 in Rusland. De Argentijnen behaalden namelijk slechts één punt uit de eerste twee wedstrijden.

Javier Pastore is een mogelijke vervanger van de ex-aanvaller van onder meer Manchester United en Juventus, maar ook hij heeft fysieke klachten en is daardoor een vraagteken voor de twee duels. Daarmee is de voorhoede van Argentinië momenteel gemankeerd, want de Zuid-Amerikanen moeten het al doen zonder Messi (knie) en Agüero (hamstring).

De aanvaller van Manchester City hervatte de training al wel, maar is nog niet wedstrijdfit. De pezige spits liep de blessure op 8 oktober op in de interland van Argentinië tegen Ecuador (2-0 nederlaag) en kwam sindsdien niet meer in actie. Toch kan Martino tegen Brazilië (13 november) en Colombia (17 november) nog altijd beschikken over aanvallers als Gonzalo Higuaín, Ángel Di María, Ezequiel Lavezzi, Ángel Correa en Nicolas Gaitan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.