Captain Botteghin voornaamste slachtoffer van ruimere keuzes Stam

Reacties

Nicolai Jørgensen en Marcos Senesi beginnen zondagmiddag voor het eerst dit seizoen in de basis bij Feyenoord. Het gaat ten koste van Sam Larsson en Eric Botteghin, nota bene de aanvoerder van de Rotterdammers. 

Captain Botteghin voornaamste slachtoffer van ruimere keuzes Stam
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Vrijdag werd tijdens het perspraatje van Jaap Stam al duidelijk dat de onder druk staande trainer tegen Heracles Almelo waarschijnlijk zowel Jørgensen als Senesi in de basis zou zetten. De Deense spits is eindelijk helemaal hersteld van een slepende knieblessure en kwam tot nu toe niet verder dan drie invalbeurten. De Argentijnse topaankoop viel zelfs pas twee keer in.

Zodoende betekent de basisplaats van Senesi zijn Eredivisie-debuut in De Kuip én dat Botteghin voor het eerst dit seizoen op de bank begint. De 32-jarige Braziliaan deed tot nu toe alle vijftien duels mee en werd begin dit seizoen bovendien benoemd tot captain. Nu is Steven Berghuis dat. Voorin moet Larsson plaats maken voor Jørgensen, omdat Luis Sinisterra naar de linkerflank verhuist.

Feyenoord heeft tegen Heracles wat goed te maken na de afgang van voor de interlandperiode tegen Fortuna Sittard, dat op eigen veld met 4-2 te sterk was. Het betekende alweer de zesde keer dat de Rotterdammers punten morsten in de Eredivisie, dat terwijl in de Europa League onlangs FC Porto nog knap werd verslagen. Donderdag wacht Young Boys in dat toernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Je vult bij Feyenoord - Heracles niet meer blind een eentje in'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.