Capello heeft twijfels over reserverol De Ligt en trekt vergelijking met Platini

Reacties

Ondanks zijn rol als bankzitter bij Juventus zijn zorgen over Matthijs de Ligt niet nodig. Stelt ook Fabio Capello, die daarvoor een voorbeeld uit het verleden van stal haalt.

Capello heeft twijfels over reserverol De Ligt en trekt vergelijking met Platini
© Pro Shots

Trainer Maurizio Sarri nam eerder al de zorgen weg met een lofzang op De Ligt, die in zijn ogen nog wat tijd nodig heeft om de topverdediger te worden die hij in hem ziet. 'Als er íémand overtuigd is van het feit dat hij de beste verdediger ter wereld wordt, dan ben ik het wel', zei Sarri na de 4-0 zege op Cagliari.

Oud-trainer Fabio Capello is dezelfde mening als Sarri toegedaan als het gaat om de Oranje-international. Volgens Capello probeert Juventus De Ligt in bescherming te nemen door te wijzen op fysieke klachten.

'Ze zeggen dat, maar …', plaatste de gewezen bondscoach bij Sky Italia zijn vraagtekens bij de officiële uitleg. Tegelijkertijd begrijpt hij de manier waarop Juventus met De Ligt omgaat.

'We moeten hem de tijd geven om het systeem en de mentaliteit bij Juventus te begrijpen', aldus Capello. Hij haalde daarbij een van de grote helden van weleer aan om dat te onderbouwen. 'Michel Platini had zes maanden nodig bij Juventus.' De Fransman groeide daarna uit tot een van de smaakmakers van De Oude Dame van de jaren tachtig.

Juventus 2020: Eriksen halen en laten samenspelen met magische drie
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.