Capello doet oproep aan Milan: 'Berlusconi was belangrijker dan Bernabéu'

Reacties

De kans is groot dat het stadion van Monza binnenkort de naam van de overleden Silvio Berlusconi draagt. En er gaan ook stemmen op om het nieuwe onderkomen van AC Milan naar de voormalige eigenaar te vernoemen.

Capello doet oproep aan Milan: 'Berlusconi was belangrijker dan Bernabéu'
© Pro Shots

Het overlijden van de 86-jarige Berlusconi maakte maandag veel reacties los in de Italiaanse voetbalwereld, met name bij Monza en Milan. Het blijft mogelijk niet alleen bij mooie woorden, want de gemeenteraad van Monza laat er geen gras over groeien en heeft al een motie ingediend om het Stadio Brianteo te vernoemen naar Berlusconi, die sinds 2018 eigenaar was van Monza en de provincieclub naar de Serie A leidde.

'Naast zijn ontelbare successen tijdens zijn loopbaan als ondernemer, politicus en in de sport, zal de naam van Silvio Berlusconi voor altijd verbonden zijn aan onze stad', klonk het maandag het in een statement. 'Want onder zijn leiding realiseerde Monza de historische prestatie om de hoogste afdeling van het Italiaanse voetbal te bereiken en verzekerde het zich zes speelronden van het einde van een langer verblijf.'

De roep om eenzelfde eerbetoon van Milan voor de eigenaar die de club in 31 jaar zoveel successen bezorgde, zwelt inmiddels ook aan. Zo zou Fabio Capello het een geweldig idee vinden, vertelde de voormalige succescoach van de Rossoneri dinsdag aan La Gazzetta dello Sport. In zijn ogen is Berlusconi namelijk nog belangrijker geweest voor Milan dan de legendarische Santiago Bernabéu was voor Real Madrid.

Capello zou het dan ook een goed idee vinden om het nieuwe stadion van Milan naar Berlusconi te vernoemen, al moet de bouw ervan nog van de grond komen. Voormalig Milan-directeur Umberto Gandini sloot zich daarbij aan. 'Er was een moment dat Berlusconi San Siro naar zijn vader Luigi wilde vernoemen. Hij bewonderde Santiago Bernabéu, dus laten we hopen dat Milans nieuwe stadion naar Berlusconi wordt vernoemd.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Monza
Meer over Monza
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.