Voormalig Milan-eigenaar Berlusconi op 86-jarige leeftijd overleden

Reacties

Silvio Berlusconi is op 86-jarige leeftijd overleden. De oud-premier van Italië en voormalig eigenaar van AC Milan was al langere tijd ernstig ziek.

Voormalig Milan-eigenaar Berlusconi op 86-jarige leeftijd overleden

Berlusconi was sinds vrijdag opgenomen in het ziekenhuis voor medisch onderzoek, omdat hij al enige tijd aan leukemie leed. Maandagochtend is de excentrieke politicus en voetbalbestuurder echter overleden, melden alle grote Italiaanse kranten.

Berlusconi was ondanks zijn verslechterende gezondheid nog altijd actief in het voetbal als eigenaar van Monza, dat hij in korte tijd van de Serie C1 (derde niveau) naar de Serie A leidde. De provincieclub eindigde dit seizoen knap als elfde en stuntte met zeges op Juventus, Inter en Napoli.

Maar Berlusconi is vooral bekend als de man achter de succesperiode van Milan. Nadat de mediatycoon de Rossoneri in 1986 had overgenomen, vierde de club grote successen. Onder zijn bewind won Milan vijf keer de Europa Cup I/Champions League en acht landstitels.

Vooral in de beginperiode van het Berlusconi-tijdperk was Milan een dominante kracht in het Europese voetbal. Met het Nederlandse gouden trio Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard als uithangbord maakte Milan grote indruk op de internationale velden.

Ook na het eerste gouden tijdperk bleef Milan succesvol onder leiding van Berlusconi. Begin deze eeuw volgde een nieuwe glorieperiode met trainer Carlo Ancelotti, die onder meer twee keer de Champions League won (in 2003 en 2007). In 2017 verkocht Berlusconi de club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.