Berlusconi keert met debutant Monza terug in Serie A

Reacties

Voor het eerst in de 112-jarige geschiedenis maakt AC Monza zich op voor een avontuur in de Serie A. De club van eigenaar Silvio Berlusconi rekende zondag in de finale van de bloedstollende play-offs af met Pisa.

Berlusconi keert met debutant Monza terug in Serie A
© Pro Shots
Pisa
Pisa
nv
3 - 4
Monza
Monza

Waar ADO Den Haag en Excelsior er in Nederland eerder op de dag een thriller van maakten, deden Pisa en Monza dat in de avond nog eens dunnetjes over. Monza won de heenwedstrijd met 2-1 en leek tijdens de return een gelijkspel over de streep te trekken, maar met een laat, winnend doelpunt dwong Giuseppe Mastinu een verlenging af (3-2).

Door doelpunten van Luca Marrone en Christian Gytkjaer trok Monza, met voormalig Vitessenaar Luca Caldirola en Uruguayaans international Gaston Ramírez als bekendste namen, alsnog aan het langste eind (3-4). Dat betekent dat het wonder is voltrokken en dat de club uit de racestad volgend seizoen voor het eerst op het hoogste niveau in Italië actief is.

Berlusconi
Voor Berlusconi, die aan de touwtjes trekt bij Monza, betekent dat een terugkeer in de Serie A. De inmiddels 85-jarige bestuurder verkocht in 2017 zijn laatste aandelen van AC Milan en stapte een jaar later in bij de kleine broer, waarmee hij meteen promoveerde naar de Serie B. Vorig seizoen bleken de play-offs naar de Serie A het eindstation, dit keer slaagde Monza er wél in om door te stoten naar de koningsklasse.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.