Het begint er steeds meer uit te zien dat Canada zijn rentree maakt op het WK. Na de achtste speelronde is de ploeg van assistent-bondscoach Remko Bicentini de trotse koploper in de CONCACAF-zone.

Canada
2 - 1
Mexico
Mexico

In de nacht van dinsdag op woensdag deed Canada uitstekende zaken door concurrent Mexico te verslaan. Met routinier Atiba Hutchinson (38) in de basis kwamen de Canadezen op slag van rust op voorsprong in eigen huis door een treffer van Cyle Larin (foto), de topscorer van de Midden- en Noord-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks. Zeven minuten ná rust was het opnieuw raak voor de aanvaller van Besiktas, die met zijn elfde treffer deze campagne voor de 2-0 zorgde.

Mexico had lang geen antwoord, en kwam pas kort voor tijd terug in de wedstrijd door een treffer van Héctor Herrera: 2-1. Op dat moment waren Edson Álvarez (Ajax) en Hirving Lozano (ex-PSV) al naar de kant gehaald. Door de overwinning heeft Canada nu zestien punten uit acht duels, waarmee het koploper is in de CONCACAF-zone. Slechts één keer eerder deed Canada mee aan een WK: in 1986.

Jamaica
Jamaica
1 - 1
Verenigde Staten

Verenigde Staten leed duur puntenverlies bij Jamaica, want de ploeg van bondscoach Gregg Berhalter kwam niet verder dan een gelijkspel. Het werd 1-1 in Kingston en die eindstand was al na 22 minuten bereikt. Nadat Timothy Weah de bezoekers in de elfde minuut op voorsprong had gezet, trok Michail Antonio de stand halverwege de eerste helft gelijk. Met nog zes speelrondes voor de boeg staat Verenigde Staten tweede.

Panama
Panama
2 - 1
El Salvador
El Salvador

In de derde en laatste ronde van de WK-kwalificatie in de CONCACAF plaatst de topdrie zich rechtstreeks voor het WK in Qatar, terwijl de nummer vier via de play-offs nog de kans krijgt een ticket te verdienen. In de jacht op die vierde plaats, en misschien wel meer, deed Panama goede zaken. El Salvador werd met 2-1 verslagen, waardoor het in punten op gelijke hoogte kwam met Mexico. Het gat met de vijfde plaats is vijf punten.