Cambuur profiteert dankzij Jacobs optimaal van rode kaart Ilic

SC Cambuur heeft zijn eerste overwinning van het seizoen in de Eredivisie geboekt. FC Twente werd verslagen door de Leeuwarders.

SC Cambuur
SC Cambuur
2 - 0
FC Twente
FC Twente

Afgelopen seizoen promoveerde Cambuur naar de Eredivisie, waar het deze maand na een afwezigheid van vijf jaar zijn rentree maakte. De ploeg van trainer Henk de Jong verloor de eerste wedstrijden van FC Groningen (1-2) en PSV (4-1), maar kreeg complimenten voor de spelopvatting. Ook tegen Twente speelde Cambuur weer volle bak vooruit. In de openingsfase zorgde dat voor wat hachelijke momenten in het eigen doelgebied, maar naarmate de eerste helft vorderde kregen de bezoekers het steeds moeilijker. Het zeer fel en aanvallend spelende Cambuur vond diverse malen de bijzonder sterk keepende FC Twente-doelman Lars Unnerstall op zijn weg.

Ook na de hervatting was Cambuur de bovenliggende partij en in de 55ste minuut kregen de bezoekers een flinke tegenvaller te verwerken toen Luka Ilic zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Twente haalde Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap naar de kant, maar kon niet voorkomen dat Jamie Jacobs in de 66ste minuut de score opende. De middenvelder van Cambuur was trefzeker uit een voorzet van Michael Breij vanaf de rechterflank.

Met een man minder ging Twente op zoek naar de gelijkmaker en de ploeg van trainer Ron Jans kreeg ook wat mogelijkheden, maar Cambuur bleef op de been. In de extra speeltijd zorgde Jacobs voor de beslissing door na een uitbraak 2-0 te maken. Daarmee was de eerste Eredivisie-zege sinds 27 februari 2016 een feit. Destijds werd PEC Zwolle met 1-0 verslagen. SC Cambuur komt daardoor op drie punten na drie duels, waarmee het tiende staat in de Eredivisie. FC Twente heeft één punt en bezet de vijftiende plaats.