Busquets komt met steunbetuiging voor 'geweldige speler' Malcom

Internazionale en Barcelona sloten een boeiend voetbalgevecht in de Champions League-poule van PSV dinsdag af met een 1-1 gelijkspel. Doelpuntenmaker namens de Catalanen was de al bijna afgeschreven aanvaller Malcom, die na de wedstrijd een hart onder de riem kreeg van Sergio Busquets.

Malcom kwam deze zomer na een enorme transfersoap over van Girondins Bordeaux, maar dinsdagavond kon hij zichzelf pas voor het eerst écht goed laten zien. Busquets nam het voor hem op, vlak nadat hij de wedstrijd had geanalyseerd. 'We waren dominant, al dwong Inter ons in de tweede helft tot het uiterste. Hun gelijkmaker was behoorlijk ongelukkig, maar vooral voor rust speelden én verdedigden we goed.'

Daarna steunde de middenvelder dus zijn jonge Braziliaanse ploeggenoot Malcom, die door sommige Spaanse media werd gefileerd nadat hij in het bekerduel met Cultural Leonesa (nipte 0-1 winst) vorige week niet best speelde. 'Hij is een geweldige speler die keihard werkt om aan spelen toe te komen, deze goal zal hem helpen', aldus Busquets. 'Als team speelden we gewoon niet goed in dat bekerduel, maar bepaalde kritiek was absoluut niet eerlijk. Geloof me: Malcom gaat ons dit seizoen nog vaak helpen.'

Malcom zelf heeft er nog altijd vertrouwen in dat hij zijn droom - slagen bij Barcelona - waarmaakt. 'Ik droomde als kind al van Barcelona. Dat ik nu mijn debuut in de Champions League heb gemaakt en scoorde, ga ik met mijn familie vieren', zei de 21-jarige vleugelspits tegen Mundo Deportivo. 'Ik droom ervan om geschiedenis te schrijven bij Barcelona en geweldige dingen te bereiken. Ik moet de spelersgroep bedanken voor het vertrouwen dat ze mij geven. Natuurlijk wil ik meer spelen. Ik train elke dag hard om mijn kwaliteiten te laten zien.'

Icardi
Aan Inter-zijde was goudhaantje Mauro Icardi (maker van de late gelijkmaker) opgelucht, maar tegelijkertijd baalde hij ook dat de wedstrijd niet nog een paar minuten langer duurde. 'We speelden tegen het beste team ter wereld, maar hebben niet opgegeven en zijn blijven vechten', sprak hij tegenover Sky Sport Italia. 'Tegen Tottenham Hotspur draaiden we een 0-1 achterstand een paar weken geleden nog om tot 2-1, jammer genoeg hadden we daar vandaag de tijd niet meer voor.'