Barcelona heeft op de valreep de eerste averij in de Champions League opgelopen. Internazionale hield onverwachts een punt over aan het bezoek van de Catalanen.

Internazionale
1 - 1
Barcelona
Barcelona

Lionel Messi was wel meegegaan naar Milaan, maar hij bleef ook in de tweede confrontatie met Internazionale aan de kant. Luis Suárez nam de afgelopen weken bij absentie van de Argentijn vaak de honneurs waar. Ook in Giuseppe Meazza was hij een van de gevaarlijkste mannen. Inter kon hem nauwelijks afstoppen maar had het geluk dat het afmaken in de eerste helft niet wilde lukken bij hem.

Getuige de kansenverhouding (2-13) was het een klein wonder dat de Nerazzurri de rust zonder schade bereikten. Ook in de tweede helft bestookte Barcelona het Milanese doel, waar doelman Samir Handanovic zich ontpopte tot de held van Inter. In de 83ste minuut moest de Sloveen dan toch het hoofd buigen voor de Catalaanse aanvalsstroom. Koud twee minuten in het veld brak Malcom de ban namens het oppermachtige Barcelona.

De rol van held van de Nerazzurri was naast Handanovic ook weggelegd voor Mauro Icardi. De Argentijn scoorde in de 87ste minuut en bevestigde de kracht van Internazionale in de slotfase. De Italiaanse formatie maakte dit seizoen tot het bezoek van Barcelona elf van de 25 treffers in het laatste kwartier. Icardi voegde daar een twaalfde aan toe.

Ondanks het eerste puntenverlies is Barcelona al zeker van overwintering in de Champions League. De voorsprong op nummer drie Tottenham Hotspur, dat won van PSV, is zes punten. Daarmee kan Barça nog achterhaald worden door Spurs, maar aangezien de Engelse club nog een duel met Inter op het programma heeft staan, kunnen de Catalanen niet door beide rivalen ingehaald worden.