Burgemeester Eindhoven ziet hervatting Eredivisie in juni niet zitten

Reacties

John Jorritsma, de burgemeester van Eindhoven, wil niet dat PSV in juni alweer wedstrijden gaat spelen. De KNVB en de clubs willen half juni weer beginnen, als de omstandigheden het toelaten en waarschijnlijk zonder publiek.

Burgemeester Eindhoven ziet hervatting Eredivisie in juni niet zitten
© Pro Shots

'Supporters mogen dan niet het stadion in. Die gaan samenscholen in de stad en dan bereik je precies datgene wat je niet wil', vertelt Jorritsma tegen Omroep Brabant. 'Ik denk niet dat ik er alleen in sta, maar dat al mijn collega's van de veiligheidsregio daar unaniem achter staan.'

PSV sprak eerder zelf al de wens uit dat het seizoen wordt stopgezet en er niet meer wordt gevoetbald in de zomer. Onder andere AZ was het daarmee eens, net als Ajax. De Amsterdammers spraken zich daar al eerder bij monde van directeur Marc Overmars over uit. Uit de videoconference is gebleken dat de KNVB de lijn van de UEFA volgt met de intentie om het seizoen af te maken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Macht en politiek achter de schermen: grote belangen op het spel in de Eredivisie
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.