Bundesliga-statistieken: Dost en Weghorst opvallende toppers

Reacties

Verschillende Nederlanders gooien hoge ogen in de lijstjes met statistieken, die door de Bundesliga zorgvuldig worden bijgehouden. Zo maakt Wout Weghorst indruk met zijn onvermoeibaarheid en is niemand in de Duitse competitie zo sterk in de lucht als Bas Dost.

Bundesliga-statistieken: Dost en Weghorst opvallende toppers
© Pro Shots

De Duitse competitie loopt voorop als het gaat om het zelf openbaar maken van statistieken die worden bijgehouden. In de bijgewerkte ranglijsten na het weekend valt het op dat niemand dit seizoen in de Bundesliga meer kopduels heeft gewonnen dan Dost, die na dertien speelrondes op vier goals staat. Niet alleen met zijn doelpunten is hij dus belangrijk voor Eintracht Frankfurt, maar zeker ook als aanspeelpunt.

Speler Kopduels gewonnen
1. Bas Dost (Eintracht Frankfurt) 73
2. Fabian Klos (Arminia Bielefeld) 71
3. Mats Hummels (Borussia Dortmund) 68
4. Sebastian Andersson (1. FC Köln) 65
5. Salif Sané (Schalke 04) 61

Door naar de loopdata. De Bundesliga staat bekend om de intensiteit en vrijwel niemand kan zo goed mee in dat hoge tempo als Wout Weghorst. Het vele werk zonder bal maakt zijn koelbloedigheid in het zestienmetergebied des te indrukwekkender. De spits van VfL Wolfsburg staat op het podium als het gaat om sprints, achter ploeggenoot Ridle Baku. Koploper op dit gebied is Moussa Diaby, de buitenspeler van koploper Bayer Leverkusen die voor veel dynamiek zorgt in de ploeg van Peter Bosz.

Speler Sprints
1. Moussa Diaby (Bayer Leverkusen) 430
2. Ridle Baku (VfL Wolfsburg) 396
3. Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) 366
4. Silas Wamangituka (VfB Stuttgart) 362
Ismail Jakobs (1. FC Köln) 362

Kijken naar het aantal sprints maakt ook nieuwsgierig naar wie nu de snelste speler is in de Bundesliga? Als het gaat om de gemeten snelheid dit seizoen in competitiewedstrijden dan is Alphonso Davies niet geheel verrassend de baas boven baas. Bayern-collega Kingsley Coman is de nummer twee. Achter de snelle flankspelers van Bayern München is er in de toptien ook nog plaats voor twee Nederlanders. FSV Mainz 05-verdediger Jeremiah St. Juste staat knap zesde, met een topsnelheid van 35,38 kilometer per uur. Union Berlin-aanvaller Sheraldo Becker haalt met een snelheid van 35,27 kilometer per uur plek acht.

Speler Topsnelheid
1. Alphonso Davies (Bayern München) 35,94 km/u
2. Kingsley Coman (Bayern München) 35,68 km/u
3. Rabbi Matondo (Schalke 04) 35,66 km/u
4. Silas Wamangituka (VfB Stuttgart) 35,42 km/u
5. Dayot Upamecano (RB Leipzig) 35,39 km/u

Benieuwd naar meer Bundesliga-cijfers? Bekijk de statistieken hier.

'Wat Peter Bosz presteert bij Leverkusen kan eigenlijk niet'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.