Bundesliga-revelatie Dilrosun bij sterk gewijzigd Jong Oranje

Reacties

Erwin van de Looi heeft Javairô Dilrosun opgenomen in zijn voorselectie van Jong Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Letland en Oekraïne. De bondscoach haalt flink de bezem door zijn groep.

Bundesliga-revelatie Dilrosun bij sterk gewijzigd Jong Oranje

Van de Looi benadrukt op de site van de KNVB nogmaals dat het vervelend is dat Jong Oranje nagenoeg zeker kwalificatie voor het EK misloopt. Dat gegeven heeft zijn uitwerking op de voorselectie. 'Hoe pijnlijk dit ook is, we moeten vooruitkijken. Bij het samenstellen van deze selectie kijken we ook verder dan alleen deze twee interlands. In deze voorlopige selectie hebben we dan ook meer spelers geselecteerd die nog op het EK 2021 kunnen spelen.'

Ten opzichte van de vorige voorselectie, voor de teleurstellend verlopen duels met Jong Engeland en Jong Schotland in september, zijn er zes nieuwe namen bij de 26 spelers: doelman Maarten Paes (FC Utrecht), Perr Schuurs (Ajax), Tyrell Malacia (Feyenoord), Sherel Floranus (SC Heerenveen), Kaj Sierhuis (Ajax) en Dilrosun (Hertha BSC). Joël Drommel, om wie tijdens de voorbije interlandperiode veel te doen was, ontbreekt.

De twintigjarige Dilrosun, die in het verleden in de Ajax-jeugd speelde, maakte afgelopen zomer de overstap van de jeugd van Manchester City naar Berlijn, waar hij indruk maakt met twee goals en drie assists in zijn eerste vier Bundesliga-duels.

Tijdens de vorige interlandperiode waren ook Justin Bijlow, Timothy Fosu-Mensah, Pablo Rosario, Arnaut Danjuma Groeneveld en Steven Bergwijn onderdeel van de selectie van Jong Oranje. Het vijftal is nu opgeroepen voor de voorselectie van het Nederlands elftal. Bij Jong Oranje zijn PSV en AZ hofleverancier met ieder vier spelers.

De volledige voorselectie:

Doel: Yanick van Osch, Indy Groothuizen, Maarten Paes.

Verdediging: Denzel Dumfries, Kevin Diks, Jeremiah St. Juste, Sherel Floranus, Perr Schuurs, Rick van Drongelen, Justin Hoogma, Tyrell Malacia, Thomas Ouwejan.

Middenveld: Juninho Bacuna, Carel Eiting, Guus Til, Bart Ramselaar, Teun Koopmeiners, Michel Vlap, Ferdi Kadioglu.

Aanval: Javairô Dilrosun, Jay-Roy Grot, Oussama Idrissi, Kaj Sierhuis, Sam Lammers, Richairo Zivkovic, Donyell Malen.

Voormalig Ajax-talent schittert in Bundesliga: 'Ben positief verrast door hem'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.