KNVB bestraft Drommel na keuze voor Twente boven Jong Oranje

Reacties

Joël Drommel is door de KNVB bestraft voor zijn keuze om zich terug te trekken voor Jong Oranje. De doelman wilde zich richten op de wedstrijd van FC Twente van dit weekend, maar mag nu twee duels niet in actie komen.

KNVB bestraft Drommel na keuze voor Twente boven Jong Oranje

Tijdens de interlandperiode staat er een speelronde in de Keuken Kampioen Divisie op het programma, tot ontsteltenis van FC Twente en Sparta Rotterdam, dat Deroy Duarte en Abdou Harroui onder protest bij Oranje Onder-20 liet.

Drommel koos er echter voor om terug te keren naar zijn club, die het zaterdag opneemt tegen TOP Oss. Maar daar is uiteindelijk niemand iets mee opgeschoten. De reglementen van de FIFA schrijven namelijk dat spelers verplicht zijn om gehoor te geven aan een oproep van hun land.

De KNVB heeft de bijbehorende sancties doorgezet, waardoor Drommel niet speelgerechtigd is voor Twente tijdens de interlandperiode en de daaropvolgende vijf dagen. De 21-jarige keeper mist daardoor naast het duel met Oss ook de wedstrijd tegen FC Dordrecht van volgende week vrijdag.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.