Rosario, Bijlow en Danjuma Groeneveld in voorselectie Oranje

Reacties

Pablo Rosario, Justin Bijlow en Arnaut Danjuma Groeneveld maken deel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal.

Rosario, Bijlow en Danjuma Groeneveld in voorselectie Oranje

Het is voor het eerst dat dit drietal de voorselectie heeft gehaald. Met hun plaatsje in het voorlopige keurkorps worden PSV-middenvelder Rosario en Club Brugge-aanvaller Danjuma Groeneveld beloond voor hun goede vorm van de laatste weken. Feyenoord-doelman Bijlow krijgt de voorkeur boven de veelbesproken Sergio Padt.

Danjuma, die ook nog voor Nigeria kan kiezen, noemde uitkomen in Oranje onlangs een droom. 'Maar ik heb ook de Afrikaanse cultuur in me. Wie weet speel ik ooit voor Nigeria, ik zou er serieus over nadenken als ze me zouden oproepen, maar het zou wel jammer zijn. Want ik wil Oranje halen.'

Tot de afwezigen behoren Daryl Janmaat, die met Watford een uitstekende seizoenstart beleeft, en Jorrit Hendrix. Ook Steven Berghuis vindt zijn naam niet terug tussen de 31 spelers. Ten opzichte van de vorige voorselectie - die nog 34 spelers bevatte - zijn ook Eljero Elia, Guus Til en logischerwijs Wesley Sneijder afgevallen. Laatstgenoemde nam eerder deze maand afscheid tijdens het duel met Peru.

Hofleveranciers
Met elk vier spelers zijn PSV en Ajax de hofleverancier in de voorlopige selectie. De landskampioen levert naast Rosario ook Jeroen Zoet, Steven Bergwijn en Luuk de Jong. Ajax wordt vertegenwoordigd door Donny van de Beek, Matthijs de Ligt, Daley Blind en Frenkie de Jong.

Oranje speelt op 13 oktober in het toernooi om de Nations League tegen Duitsland. Plaats van handeling is de Johan Cruijff Arena. Op 16 oktober wacht een oefenduel met België in Brussel. Nederland begon de Nations League eerder deze maand met een nipte nederlaag bij wereldkampioen Frankrijk.

De voorlopige Oranje-selectie

Doel: Jasper Cillessen, Jeroen Zoet, Marco Bizot, Justin Bijlow.

Verdediging: Kenny Tete, Timothy Fosu-Mensah, Hans Hateboer, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Daley Blind, Terence Kongolo, Nathan Aké, Patrick van Aanholt.

Middenveld: Pablo Rosario, Marten de Roon, Tonny Vilhena, Kevin Strootman, Frenkie de Jong, Davy Pröpper, Georginio Wijnaldum, Donny van de Beek, Ruud Vormer.

Aanval: Quincy Promes, Justin Kluivert, Luuk de Jong, Wout Weghorst, Memphis Depay, Ryan Babel, Steven Bergwijn, Arnaut Danjuma Groeneveld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.