Budget NAC daalt flink, aanhang blijft trouw

Reacties

Het spelersbudget van NAC Breda gaat komend seizoen met ruim een miljoen euro omlaag. Momenteel werkt de Brabantse club nog met een begroting van 3,6 miljoen voor de selectie van trainer Robert Maaskant (foto), dat wordt circa 2,4 miljoen.

Budget NAC daalt flink, aanhang blijft trouw

De daling is een gevolg van de degradatie van NAC naar de Jupiler League. De totale begroting, die nu twaalf miljoen euro bedraagt, zakt naar een kleine acht miljoen.

Met die huishouding is De Parel van het Zuiden normaal gesproken direct topfavoriet voor het kampioenschap in de Eerste Divisie. Als dat uitblijft, wordt het in de jaren die volgen wel steeds lastiger te promoveren. Dan krijgt NAC immers minder geld uit de in de Eredivisie opgebouwde tv-rechten.

Met een onderbreking van één seizoen (1999/2000) kwam de club sinds 1993 jaarlijks uit op het hoogste niveau. De meeste spelers met een aflopend contract of een huurverbintenis op zak verlaten Breda. Voor Adnane Tighadouini geldt dat hij, ondanks een nog tot medio 2017 doorlopende overeenkomst, vermoedelijk vertrekt. Voor hem is veel belangstelling, vooral vanuit het buitenland. De kans dat Erik Falkenburg zijn tot 1 juli 2016 doorlopende contract uitdient lijkt eveneens klein. Het salaris van de vice-captain drukt zwaar op de begroting.

Seizoenkaarten
NAC maakte dinsdag overigens bekend dat niet te worden gevreesd voor een leeg stadion in Breda. 'In de eerste zestien uur na het openen van de digitale loketten gingen er al meer dan 1.100 (!) seizoenkaarten over de toonbank. De voorgaande seizoenen kwam de verkoop aanzienlijk langzamer op gang en duurde het ruim een week voordat dezelfde mijlpaal werd bekend', aldus een statement van de club.

Woensdag in de nieuwe Voetbal International een uitgebreide reportage over NAC Breda en de toekomst van de Brabantse club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.