Briljante ingeving Hazard staat nieuwe stunt Wolves in de weg

Eden Hazard heeft op het nippertje voorkomen dat Chelsea voor de tweede keer seizoen onderuit is gegaan tegen Wolverhampton Wandererers. De gepromoveerde bezoekers, die een reputatie als reuzendoder hebben opgebouwd, maakten het de ploeg van manager Maurizio Sarri ook op eigen veld heel erg lastig.

Chelsea
Chelsea
1 - 1
Wolverhampton Wanderers

Chelsea had zich afgelopen anderhalve week opgericht na een moeizame periode, waarin het in de Premier League gevoelige nederlagen leed tegen Arsenal (2-0), AFC Bournemouth (4-0) en Manchester City (6-0) en werd uitgeschakeld door Manchester United in het FA Cup-toernooi (0-2). Het absolute dieptepunt vormde de verloren League Cup-finale tegen City, waarin doelman Kepa weigerde zich te laten wisselen en daarmee een groots uitgemeten rel veroorzaakte.

De rust keerde terug op Stamford Bridge dankzij goede resultaten tegen Tottenham Hotspur en Fulham, waarna Chelsea donderdag goede zaken deed in de achtste finale van de Europa League tegen Dinamo Kiev (3-0). Drie dagen later bleek die uitstekende serie weinig waard tegen Wolves, dat zich dit seizoen al vaker een geduchte tegenstander toonde voor de topploegen. Eind vorig jaar ondervond Chelsea dat zelf nog aan den lijve op Molineux, waar het met 2-1 verloor.

The Blues kwamen destijds nog wel op voorsprong, maar drie maanden later waren de kansen daarop uiterst spaarzaam. Voor rust hoefde Wolves-doelman Rui Patrício alleen serieus in actie te komen bij een schot van Gonzalo Higuaín uit een lastige hoek. Vlak voor rust kwam Chelsea in korte tijd vervolgens enkele keren met de schrik vrij. Zo leek Jota de bezoekers op voorsprong te zetten. Er was echter al gefloten wegens hands van de Portugese vleugelaanvaller.

Het bleek uitstel van executie. Tien minuten na rust nam Wolves de leiding na een snelle tegenstoot. Jota en Raúl Jiménez combineerden zich een weg door de Chelsea-defensie, waarna de Mexicaanse spits de bal met wat geluk over de uitkomende Kepa in het doel werkte. Het betekende de eerste tegentreffer voor de ploeg van Sarri in thuiswedstrijden sinds Man Utd medio februari met 0-2 won in het FA Cup-duel door goals van Ander Herrera en Paul Pogba.

Dankzij een briljante ingeving van Hazard kwam Chelsea de achterstand nu wel te boven. Ook de Belgische sterspeler beet zich lange tijd stuk op de Wolves-defensie, totdat hij in de extra tijd de ruimte vond om uit te halen en Rui Patrício klopte met een geplaatst schot. Hazard voorkwam daarmee de eerste thuisnederlaag in de Premier League sinds 22 november. Het neemt niet weg dat Chelsea nalaat te profiteren van de onderlinge ontmoeting tussen Arsenal en Man Utd.