De vormcrisis van Tottenham Hotspur blijft maar voortduren in de Premier League. Ook degradatiekandidaat Southampton bleek een maatje te groot. Behalve Southampton deed ook Cardiff City goede zaken in de strijd onderin.

Southampton
Southampton
2 - 1
Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur is er voor de vierde wedstrijd op rij niet in geslaagd te winnen in de Premier League. Er werd in die duels zelfs maar één puntje gesprokkeld. Ook tegen Southampton ging het weer mis. Tottenham, dat midweeks nog de kwartfinale van de Champions League bereikte ten koste van Borussia Dortmund, begon nog prima en zag Christian Eriksen een vrije trap tegen de lat schieten. In de 26ste minuut was het wel raak via Harry Kane. De topschutter maakte het tweehonderdste doelpunt uit zijn carrière door binnen te schuiven na een heerlijke pass van Dele Alli.

De voorsprong kwam Tottenham toe. De ploeg van manager Mauricio Pochettino - die vanwege een schorsing op de tribune zat - had het initiatief, maar liet na om het verschil groter te maken. Southampton zette daar bijzonder weinig tegenover. De 1-1 kwam dertien minuten voor tijd dan ook volledig uit het niets. Na defensief geblunder van Danny Rose schoot Yann Valery bij de tweede paal raak.

Het werd nog erger voor Tottenham. Kyle Walker-Peters haalde de doorgebroken Stuart Armstrong naar de grond en ontsnapte met een gele kaart, maar zag uit de vrije trap die volgde wel de 2-1 vallen. James Ward-Prowse schoot prachtig raak. Tottenham kwam die klap niet meer te boven. Southampton doet zodoende zeer goede zaken in de strijd tegen degradatie, terwijl Tottenham inmiddels serieus moet vrezen voor het verliezen van de derde plek.

Everton

Newcastle United en Everton schotelden de fans op St. James' Park een heerlijke wedstrijd voor. Die wedstrijd leek een prooi te worden voor Everton. Dominic Calvert-Lewin kopte de 0-1 binnen en een minuut nadat Matt Ritchie namens Newcastle United een strafschop miste, werd het 0-2 via Richarlison. Newcastle United leek verslagen, maar niets was minder waar.

Salomón Rondón schoot na ruim een uur de aansluitingstreffer binnen en negen minuten voor tijd werd het zelfs 2-2 via Ayoze Pérez, die scoorde uit de rebound na een fout van doelman Jordan Pickford. Diezelfde Pérez bezorgde Newcastle drie minuten later de overwinning. Een corner werd niet goed weggewerkt en terug in de zestien gepompt, waarna Pérez de bal na goed werk van Rondón het laatste tikje gaf.

Leicester City
3 - 1
Fulham
Fulham

Het tweede duel onder leiding van Brendan Rodgers leverde Leicester City een zege op. Voor rust brak Youri Tielemans de score open: Fulham verloor de bal aan Jamie Vardy, die een sprint inzette en de bal onbaatzuchtig afgaf aan Tielemans, die kalm bleef en raak schoot: 1-0. Daarna hield Sergio Rico de bezoekers op de been met enkele prima reddingen en na rust tekende invaller Floyd Ayité voor 1-1, toen hij Ben Chilwell en Harry Maguire in de luren legde en via Maguires been binnenschoot.

Fulham drong verder aan, maar Ryan Babel schoot naast. Snel daarna stond de Nederlander zijn plek af aan Jean Michaël Seri. Vanaf de kant zag Babel hoe Leicester het betere van het spel hield en het duel uiteindelijk naar zich toe trok. Na een fraaie pass van James Maddison schoot Vardy zijn ploeg met zijn honderdste Leicester-goal naar 2-1. Een paar minuten later maakte de spits ook nog zijn tweede: ditmaal drukte hij af op aangeven van Harvey Barnes.

Huddersfield Town
0 - 2
AFC Bournemouth

AFC Bournemouth, met Nathan Aké van begin tot eind binnen de lijnen, bemachtigde de eerste zege sinds 30 januari (toen het thuis Chelsea vernederde). Voor rust hielp Callum Wilson zijn team op voorsprong: hij schoot van dichtbij raak op aangeven van Ryan Fraser. Geen ander duo in de competitie combineerde zich dit seizoen zo vaak een weg naar het doel als de tandem Fraser-Wilson. Na rust draaiden ze de rollen om en stelde Wilson zijn trouwe secondant in de gelegenheid te scoren: Fraser maakte het af met een goed schot. Huddersfield blijft troosteloos laatste.

Cardiff City
2 - 0
West Ham United

Na drie duels zonder punt liep Cardiff City weer eens lachend van het veld. In de openingsfase sloeg de thuisclub meteen toe: Victor Camarasa ging op avontuur en gaf daarna af aan Josh Murphy, die voorzette naar de eerste paal. Daar dook Junior Hoilett vogelvrij op voor de 1-0. In de tweede helft vergrootte Camarasa met een rake kopbal de score (2-0) en was het verzet van West Ham ten einde. Even later mocht Leandro Bacuna invallen voor Joe Bennett. Manuel Pellegrini poogde het tij nog te keren met Samir Nasri en Marko Arnautovic, maar tevergeefs.