FIFA is meedogenloos: kruis door ontsnappingsplan Chelsea

Reacties

De FIFA heeft een verzoek van Chelsea afgewezen om de transferban een jaar op te schuiven. De Premier League-club komt daardoor verder in het nauw in het juridische spel.

FIFA is meedogenloos: kruis door ontsnappingsplan Chelsea

De wereldvoetbalbond legde Chelsea eind februari een zware straf op wegens het overtreden van regels aangaande het vastleggen van jeugdspelers. The Blues mogen de komende twee transferperiodes geen aankopen doen, zoals het er nu voorstaat. Chelsea probeert daar echter onderuit te komen.

De Londenaren dienden bij de FIFA een verzoek in om het ingaan van de straf met een jaar uit te stellen, zodat de club in de tussentijd kan anticiperen. Dat verzoek is nu afgewezen. Voor Chelsea resteert er nog één mogelijkheid om de sanctie in ieder geval komende zomer te ontlopen: naar het internationale sporttribunaal CAS stappen.

In een statement laat Chelsea weten verbolgen te zijn door het handelen van de FIFA. 'In alle voorgaande zaken waarbij zo'n straf is opgelegd, is ook besloten om de straf uit te stellen tot het proces rond het in beroep gaan volledig is afgerond. Chelsea heeft het gevoel dat het anders behandeld wordt in vergelijking met andere Europese clubs', aldus de Londense club.

Chelsea kan in de zomer overigens wel een aanwinst verwelkomen. Christian Pulisic is afgelopen winter al voor 64 miljoen euro gekocht van Borussia Dortmund en nog voor een halfjaar verhuurd aan de Bundesliga-koploper.

Bekijk hieronder de spelers die momenteel door Chelsea verhuurd zijn en komende zomer dus terug kunnen keren op Stamford Bridge.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.