Brighton winkelt in Florence en legt concurrent voor Van Hecke vast

Reacties

Brighton & Hove Albion heeft zich woensdagmiddag versterkt met de Braziliaanse verdediger Igor Julio. De mandekker komt over van Fiorentina en moet de concurrentie aangaan met onder anderen Jan Paul van Hecke.

Brighton winkelt in Florence en legt concurrent voor Van Hecke vast
© Pro Shots

Brighton betaalt naar verluidt zeventien miljoen euro voor de 24-jarige Igor, die een verbintenis tot medio 2027 heeft getekend bij The Seagulls. De Braziliaan speelde drieënhalf seizoen voor Fiorentina, dat hem anderhalf jaar huurde van SPAL en vervolgens in de zomer van 2021 definitief overnam.

Brighton haalde eerder deze zomer al João Pedro (34 miljoen euro), Bart Verbruggen (20 miljoen), Adrian Mazilu (3 miljoen), James Milner (transfervrij) en Mahmoud Dahoud (transfervrij). Joël Veltman verlengde onlangs zijn contract bij de nummer zes van vorig seizoen in de Premier League.

Igor maakte in de zomer van 2016 de stap van RB Brasil naar RB Salzburg, waar hij begon bij satellietclub FC Liefering. In Salzburg wist de Braziliaan uiteindelijk geen basisspeler te worden. Na twee huurperiodes bij Wolfsberger AC en Austria Wien verhuisde de verdediger naar Italië.

In de zoektocht naar een vervanger van Igor zou Fiorentina zijn uitgekomen bij de Kroaat Josip Sutalo, die ook op de radar staat bij Ajax. La Viola heeft naar verluidt al een bod van twaalf miljoen uitgebracht op de centrale verdediger van Dinamo Zagreb.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.