'Long live the captain': Brighton gaat door met kind van de club

Reacties

Lewis Dunk is ook de komende drie seizoenen speler van Brighton & Hove Albion. De 31-jarige aanvoerder heeft zijn contract met drie jaar verlengd.

'Long live the captain': Brighton gaat door met kind van de club
© Pro Shots

'Long live the captain!', zegt een euforische Roberto De Zerbi, die Brighton sinds zijn aanstelling naar Europees voetbal geleid heeft. 'Ik ben heel blij dat hij dit nieuwe contract heeft getekend. Het is goed nieuws voor Lewis en de club', zegt De Zerbi woensdag via de Brighton-kanalen.

In het spel van De Zerbi speelt Dunk een cruciale rol. Zo deelde hij het afgelopen seizoen een torenhoog aantal passes uit: 3208 om precies te zijn, waarmee hij bovenaan staat. Dat zijn er ruim 200 meer dan Manchester City-speler Rodri, die er 2977 verstuurde

Dunk loopt al twintig jaar rond bij Brighton. Hij heeft vanaf zijn tiende diverse jeugdelftallen doorlopen en maakte in het seizoen 2009/10 zijn debuut in het eerste elftal. Dunk heeft één interland voor het Engelse elftal achter zijn naam staan. Dunk speelt bij Brighton samen met Nederlanders Joël Veltman, Bart Verbruggen en Jan-Paul van Hecke. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.