Brighton beloont Van Hecke: De Zerbi overtuigt verdediger van langdurig verblijf

Reacties

Jan Paul van Hecke gaat zijn contract bij Brighton & Hove Albion verlengen. De verdediger van Jong Oranje geniet het volste vertrouwen van manager Roberto De Zerbi en krijgt een flink verbeterde verbintenis in de Premier League. Diverse geïnteresseerde clubs grijpen daardoor mis.

Brighton beloont Van Hecke: De Zerbi overtuigt verdediger van langdurig verblijf
© Pro Shots

Lange tijd leek Van Hecke in Brighton & Hove op weg naar de uitgang. De verdediger kwam nauwelijks aan bod en genoot interesse van een aantal gerenommeerde clubs, waaronder AS Roma en Galatasaray. Feyenoord was afgelopen winter ook nadrukkelijk in de markt om de verdediger te huren, maar greep na interventie van De Zerbi toen al mis. Promovendus Luton Town deed afgelopen maand nog een poging de verdediger te kopen, maar die stap kon de verdediger niet enthousiasmeren.

Dankzij een reeks sterke wedstrijden in de slotfase van het Premier League-seizoen bleek De Zerbi om. Een succesvolle directe confrontatie met Erling Haaland en Manchester City overtuigde hem van de potentie van Van Hecke. De Italiaanse succescoach maakte zich binnen de club hard om Van Hecke langer te binden. Zeker met de deelname aan de Europa League in het vooruitzicht denkt men veel speeltijd in het vooruitzicht te hebben voor de jeugdinternational.

Dat overtuigde de centrale verdediger, eerder in dienst van NAC Breda, SC Heerenveen en Blackburn Rovers, om zijn toekomst aan de stuntclub uit de Engelse subtop te binden. Hoewel het contract dankzij een optie al met een jaar verlengd was, zal spoedig een nieuwe overeenkomst beklonken worden. Van Hecke zal zijn krabbel zetten onder een contract tot medio 2025.

Door de naderende contractverlenging zal Van Hecke na zijn periode bij NAC en Jong Oranje opnieuw de kleedkamer gaan delen met Bart Verbruggen. De doelman werd maandag gepresenteerd door The Seagulls. Overigens is Brighton & Hove Albion nog lang niet klaar op de markt. Eerder meldde VI namelijk al dat de club inzet op de komst van Ajacieden Mohammed Kudus en Calvin Bassey.

Jan Paul van Hecke geeft tegenover Voetbal International een uniek inkijkje in de werkwijze van manager Roberto De Zerbi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.