Brighton maakt transfer Verbruggen op ludieke manier bekend

Reacties

Bart Verbruggen is definitief speler van Brighton & Hove Albion. De doelman komt voor een bedrag van ongeveer twintig miljoen euro over van Anderlecht, hij tekent voor vijf jaar bij de Premier League-club. Dat maakte Brighton overigens op komische wijze bekend.

Brighton maakt transfer Verbruggen op ludieke manier bekend
© Pro Shots

Dat Verbruggen naar Brighton gaat is geen verrassing, want de transfer kondigde zich al even aan. Op het EK in Georgië wilde de doelman er zelf weinig over kwijt, maar nu is alles in kannen en kruiken. Verbruggen kon ook naar het Burnley van zijn oude trainer Vincent Kompany, maar geeft dus de voorkeur aan Brighton, dat het afgelopen seizoen op de zesde plaats in de Premier League eindigde. De club gaat voor de eerste keer in de geschiedenis Europees voetbal spelen.

In de tijd dat Verbruggen zich aandiende bij Oranje, trok VI naar Brussel

Verbruggen werd in 2020 opgepikt door Anderlecht, nadat zijn oude keeperstrainer bij NAC Breda, Jelle ten Rouwelaar, al de overstap naar België had gemaakt. Verbruggen ontwikkelde zich sterk en werd uiteindelijk eerste keeper van Anderlecht. Onlangs werd hij geselecteerd voor het Nederlands elftal. Verbruggen gaat in Engeland de concurrentiestrijd aan met Robert Sánchez en Jason Steele, die afgelopen seizoen keepten in de Premier League. Maar ook landgenoot Kjell Scherpen staat onder contract in de badplaats.

Brighton kondigde de transfer van Bart aan met een verwijzing naar The Simpsons. De openingsscène van de Amerikaanse animatieserie laat altijd Bart Simpsons zien die diverse zinnen herhaaldelijk op een krijtbord moet schrijven. Verbruggen werd ook aan het werk gezet door de social media-afdeling.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.