Haaland-test imponeert De Zerbi en opent deur voor Van Hecke

Reacties

Jan Paul van Hecke (23) maakt zich momenteel op voor het EK met Jong Oranje, maar de centrale verdediger zal zich tussen de bedrijven door ook bezig houden met zijn toekomst. Brighton & Hove Albion lichtte de optie in zijn aflopende contract, maar wil de Zeeuw ook dolgraag langdurig binden met een flink verbeterd contract.

Haaland-test imponeert De Zerbi en opent deur voor Van Hecke
© Pro Shots

Lange tijd was het perspectief van het neefje van voormalig Oranje-international Jan Poortvliet broos in Engeland. Nadat Brighton in 2020 zo’n tweeënhalf miljoen euro aan NAC Breda betaalde om de verdediger los te weken werd Van Hecke twee keer verhuurd. Na verdienstelijke periodes bij SC Heerenveen en Blackburn Rovers, waar hij verkozen werd tot speler van het jaar, ging de jeugdinternational deze zomer voor zijn kans in de Premier League.

In de eerste seizoenshelft kwam Van Hecke bij de revelatie van de Premier League nauwelijks aan bod. In augustus begon de jaargang nog veelbelovend, toen Van Hecke van toenmalige manager Graham Potter tegen Leeds United zijn Premier League-debuut mocht maken. Even daarvoor kwam hij al in actie in het League Cup-duel met Forest Green Rovers. Niet veel later vertrok Potter echter naar Chelsea en nam de Italiaan Roberto De Zerbi het stokje over.

Mede vanwege een lastige periode in privésfeer, vanwege het verlies van zijn vader, belandde Van Hecke na de entree van De Zerbi op het tweede plan. Na de winterstop raakte de succestrainer echter steeds meer overtuigd van Van Hecke. In januari maakte Van Hecke tegen Leicester City zijn basisdebuut bij de subtopper, terwijl de verdediger in het FA Cup-toernooi ook steevast het vertrouwen genoot.

Door de plottwist omtrent zijn persoon raakte een tijdelijke transfer naar Feyenoord van de baan. Hoewel trainer Arne Slot veel in het werk stelde om de verdediger naar De Kuip te halen, wilde De Zerbi zijn verdediger niet kwijt. Langzaam groeide de rol van Van Hecke bij Brighton, waarna de optie in zijn aflopende contract ook gelicht werd. De Zerbi wil de verbintenis met Van Hecke dolgraag openbreken, maar de Nederlander hield de boot aanvankelijk af.

Gebrek aan speeltijd leek hem naar de uitgang te drijven, zeker ook vanwege de interesse van andere clubs. Promovendus Luton Town is concreet in de markt voor Van Hecke, maar die optie lijkt de verdediger niet te zien zitten. Ook is er geïnformeerd door clubs uit de Bundesliga. Daarnaast is Slot nog altijd gecharmeerd van de verdediger. In Rotterdam houdt men de situatie omtrent Van Hecke nog altijd nauwlettend in de gaten.

Van Hecke lijkt inmiddels echter gewoon bij Brighton te blijven. Door een blessure van aanvoerder en clubicoon Lewis Dunk kreeg de verdediger in het slot van de competitie plots een handvol kansen en liep de teller op naar acht Premier League-wedstrijden. Met als uitschieter de confrontatie met Manchester City (1-1). Van Hecke kreeg in dat duel de ultieme test door de taak te krijgen om Erling Haaland af te stoppen. Hij slaagde met vlag en wimpel, doordat de Noorse spits niet tot scoren kwamen en Brighton een knap punt veroverde.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de clash met Haaland lijkt De Zerbi overtuigd te zijn geraakt van Van Hecke. De Italiaan voerde na dat duel diverse intensieve gesprekken met zijn jeugdige mandekker. Met als doel: de verdediger uit Arnemuiden langer binden. De Zerbi, geïmponeerd door het overtuigende spel van Van Hecke tegen The Citizens, schetste een kleurrijk perspectief voor de komende seizoenen. Door het veroverde ticket voor de Europa League zijn er daarnaast nog een stuk meer wedstrijden te verdelen voor zijn spelers.

De overtuigde De Zerbi lijkt de door Van Hecke gesloten deur daardoor weer vakkundig geopend te hebben. Daardoor is de kans groot dat de verdediger, zes jaar geleden nog amateur bij vv Goes, een sterk verbeterde en langdurige verbintenis bij The Seagulls zal tekenen. Al zal de blik eerst op het EK gericht worden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.