Brighton heeft naast Kudus ook Bassey op de radar

Reacties

Brighton & Hove Albion heeft het vizier deze zomer nadrukkelijk op Amsterdam gericht. Dat The Seagulls gecharmeerd zijn van Mohammed Kudus was al duidelijk; nu is duidelijk geworden dat ook Calvin Bassey hoog op het verlanglijstje van de club staat.

Brighton heeft naast Kudus ook Bassey op de radar
© Pro Shots

Brighton had afgelopen zomer al serieuze interesse in de international van Nigeria, die destijds naar Amsterdam vertrok. Inmiddels is duidelijk geworden dat Brighton opnieuw in de markt is voor Bassey, die bepaald geen overtuigend debuutjaar beleefde in de hoofdstad.

Desondanks heeft Brighton de linkspoot nog altijd hoog zitten. Wat Bassey extra interessant maakt voor de club van manager Roberto De Zerbi is dat hij zijn opleiding genoot bij Leicester City, wat hem in de Premier League als home grown zou kwalificeren.

Mislintat
Ajax betaalde afgelopen zomer 23 miljoen exclusief bonussen voor Bassey aan Rangers FC. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat zal moeten bepalen of hij Bassey de kans wil geven zich te revancheren, of dat hij wil proberen de interesse te benutten.

Brighton is ook een van de Engelse clubs die de situatie rond Ajacied Kudus met buitengewone belangstelling volgt. De Ghanees legde eerder dit jaar een voorstel voor contractverlenging naast zich neer en is uit op een transfer. Overigens rondde Brighton eerder vandaag de komst van keeper Bart Verbruggen af.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bassey
Meer over Bassey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.