Brazilië zit half jaar voor start Copa América zonder bondscoach

Reacties

De officiële bevestiging vanuit de voetbalbond ontbreekt nog, maar de grote Braziliaanse media wachten daar niet op en pakken al uit met het nieuws dat interim-bondscoach Fernando Diniz is bedankt voor bewezen diensten. Zo zit de nationale ploeg een half jaar voor de Copa América zonder trainer.

Brazilië zit half jaar voor start Copa América zonder bondscoach
© Pro Shots

Diniz zat slechts bij zes interlands op de bank bij Brazilië, allemaal in de WK-kwalificatiecyclus. Er werd twee keer gewonnen, een keer gelijkgespeeld en liefst drie keer verloren. Brazilië staat daardoor op een zeer teleurstellende zesde plek in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep.

In maart oefent Brazilië tegen Spanje en Engeland. Het was de bedoeling dat Diniz bij deze duels nog de leiding zou hebben en dat Carlo Ancelotti het stokje vervolgens zou gaan overnemen. De Italiaan zou Brazilië dan gaan coachen tijdens de Copa América. Ancelotti verlengde deze week echter verrassend zijn contract bij Real Madrid.

De Braziliaanse voetbalbond CBF moet nu op zoek naar een nieuwe bondscoach. Voor voorzitter Ednaldo Rodrigues was een vaste aanstelling van Diniz geen optie, omdat hij de voorzitter van Fluminense had beloofd dat hij de trainer niet weg zou kapen. Sinds juli combineerde Diniz zijn werkzaamheden bij zijn club met het bondscoachschap. Nu kan de focus weer volledig op Fluminense.

Dorival Júnior, de coach van São Paulo, geldt nu als de belangrijkste kandidaat om Brazilië te leiden op de Copa América. Het Zuid-Amerikaanse landentoernooi wordt tussen 10 juni en 12 juli afgewerkt in de Verenigde Staten. Rodrigues hoopt de opvolger van Diniz voor de aankomende oefeninterlands in maart al te hebben gestrikt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.