Brazilië swingt met Antony langs Bolivia, geen WK voor Sinisterra

Brazilië en Argentinië hebben in de nacht van dinsdag op woensdag hun WK-kwalificatiereeks 'afgesloten' met een zege en een gelijkspel. De Zuid-Amerikaanse grootmachten, al lang en breed geplaatst voor het WK in Qatar, hebben echter nog een onderling inhaalduel tegoed. Feyenoorder Luis Sinisterra kan met Colombia het WK vergeten.

Bolivia
Bolivia
0 - 4
Brazilië
Brazilië

Het is nog niet bekend wanneer de in september gestaakte editie van Brazilië-Argentinië wordt ingehaald, maar de FIFA liet vorige maand wel weten dat die wedstrijd nog doorgang moet vinden. Bij dat inhaalduel zal er niet meer dan prestige op het spel staan, want na de 0-4 zege bij Bolivia is Brazilië als nummer één niet meer te achterhalen door Argentinië.

Op ruim drie kilometer hoogte in La Paz bracht Lucas Paquetá De Goddelijke Kanaries, bij wie Ajacied Antony in de basis begon aan de leiding. Na een fraaie schijnbeweging wipte Paquetá de bal fraai over de Boliviaanse doelman Rúben Cordano. Nog voor rust werd het ook 0-2. Richarlison was het eindstation na een snelle counter. In de tweede helft vonden Bruno Guimarães en opnieuw Richarlison (rebound) het net voor Brazilië. Antony werd in de slotfase van de wedstrijd per brancard van het veld gedragen, maar de schade leek naderhand mee te vallen bij de aanvaller van Ajax.

Basisklant Antony boekt ruimte zege met Brazilië
Ecuador
Ecuador
1 - 1
Argentinië
Argentinië

Na de feestelijke avond voor Argentinië in La Bombonera tegen Venezuela leken Lionel Messi en zijn landgenoten ook op bezoek bij Ecuador af te stevenen op een zege. River Plate-aanvaller Julían Álvarez opende na een klein half uur spelen de score voor de Argentijnen, bij wie Nicolás Tagliafico negentig minuten meedeed. In de blessuretijd van de tweede helft wist Ecuador nog de gelijkmaker te maken. Enner Valencia ging bij een strafschop achter de bal staan en wist na een redding van keeper Gerónimo Rulli in de rebound te scoren.

Tagliafico de pineut bij morsend Argentinië
Chili
Chili
0 - 2
Uruguay
Uruguay

Chili zien we niet terug op het WK in Qatar, maar Uruguay maakt eind dit jaar wel zijn opwachting op het eindtoernooi. De Uruguayanen, met ex-AZ-keeper Sergio Rochet op doel, sloten hun WK-kwalificatiereeks af met een overwinning in Santiago. Invaller Luis Suárez en Federico Valverde vonden het net voor de nummer drie in de eindstand van de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks. Ecuador plaatst zich als nummer vier voor het WK.

Peru
Peru
2 - 0
Paraguay
Paraguay

Peru veroverde door een 2-0 overwinning op Paraguay de vijfde plaats en daarmee een ticket voor de WK-play-offs. Met voormalig Eredivisie-spelers Renatio Tapia en Sergio Peña in de basis won Peru in Lima dankzij doelpunten van Gianluca Lapadula en Yoshimar Yotun.

Venezuela
Venezuela
0 - 1
Colombia
Colombia

Colombia en Feyenoord Luis Sinisterra visten door de zege van Peru achter het net voor een play-off-ticket. De Colombianen wonnen dankzij een doelpunt van James Rodriguez weliswaar van Venezuela, maar eindigen na achttien duels op de zesde plaats en kunnen het WK in Qatar vergeten.