Brazilië-Argentinië moet over, FIFA deelt boetes en schorsingen uit

Reacties

De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Brazilië en Argentinië moet in zijn geheel worden overgespeeld. Dat heeft de FIFA bepaald. De wereldvoetbalbond maakte maandag de resultaten en gevolgen van het onderzoek naar het gestaakte duel bekend. Beide voetbalbonden krijgen boetes en vier Argentijnse spelers worden geschorst.

Brazilië-Argentinië moet over, FIFA deelt boetes en schorsingen uit
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
afg.
Argentinië
Argentinië

Het duel tussen Brazilië en Argentinië werd in september gestaakt nadat officials van de Braziliaanse gezondheidsautoriteiten het veld opkwamen om vier Argentijnse spelers van het veld te halen. Doelman Emiliano Martínez, verdediger Cristian Romero, middenvelder Giovani Lo Celso en aanvaller Emiliano Buendía zouden vanwege de coronaregels niet welkom zijn in Brazilië. Ze gingen toch mee met hun team en Martínez, Romero en Lo Celso startten vervolgens ook.

De Braziliaanse autoriteiten probeerden het viertal eerder in het spelershotel al te sommeren om het land te verlaten. Dat gebeurde niet. Toen officials het veld betraden, werd de wedstrijd gestaakt en niet meer uitgespeeld. De FIFA heeft nu bepaald dat het gehele duel opnieuw moet worden gespeeld op een datum en locatie die de wereldvoetbalbond bepaalt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarnaast moeten beide voetbalbonden boetes betalen. De Braziliaanse bond kreeg een boete van bijna vijfhonderdduizend euro vanwege ordeverstoring en het niet kunnen garanderen van de veiligheid. De Argentijnse bond moet bijna tweehonderdduizend euro betalen vanwege 'het niet nakomen van verplichtingen met betrekking tot de veiligheid, de voorbereiding en deelname aan de wedstrijd'.

Beide bonden moeten ook nog bijna vijftigduizend euro betalen omdat de wedstrijd niet werd uitgespeeld. De Argentijnse spelers in kwestie, Martínez, Romero, Lo Celso en Buendía, zijn alle vier voor twee internationale wedstrijden geschorst omdat ze zich niet aan de regels van de FIFA hebben gehouden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.