Brazilië nog zeker 24 uur tussen hoop en vrees over Neymar

Reacties

Het uitvallen van Neymar verpestte de verder perfecte avond voor Brazilië in Qatar. De zorgen over de aanvaller konden niet weggenomen worden.

Brazilië nog zeker 24 uur tussen hoop en vrees over Neymar
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
2 - 0
Servië
Servië

Tite nam na afloop de vrees voor een dramatische start van Neymar weg. 'Geen zorgen, Neymar zal dit WK nog spelen', zei de Braziliaanse bondscoach na de zege op Servië. 'Hij zal in actie blijven komen. Daar kunnen jullie zeker van zijn.'

Neymar was donderdag tien minuten voor tijd na een duel met Nikola Milenkovic met een enkelblessure naar de kant gegaan, waar Antony in alle haast zich moest klaarmaken voor zijn invalbeurt.

In tegenstelling tot Tite hield teamarts Rodrigo Lasmar een slag om de arm. 'We zijn direct op de bank begonnen met de behandeling. Hij zal verder gaan met de fysiotherapeut, maar we moeten 24 tot 48 uur wachten voor een betere diagnose.'

De blessure van Neymar riep herinneringen op aan het WK in 2014. Toen raakte de aanvaller geblesseerd in de kwartfinale. Voor de halve finale tegen Duitsland droegen de spelers zijn shirt bij het volkslied, alvorens ze een historische 7-1 nederlaag incasseerden.

Wereldkampioenschap

Stand Groep G Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
3
2
0
1
3-1
+2
6
2
Zwitserland
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Kameroen
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Servië
3
0
1
2
5-8
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.