Wonderdoelpunt Richarlison beslist eenzijdig treffen met Servië

Reacties

Brazilië heeft geen steken laten vallen tegen Servië. De laatste twee ploegen die begonnen aan hun WK-avontuur, maakten er voor rust geen spektakel van. Na de pauze was Brazilië duidelijk sterker en won het met 2-0. Hoogtepunt van de avond in Lusail was de tweede goal. Een fenomenale halve omhaal van Richarlison, die ook de eerste goal al had gemaakt.

Wonderdoelpunt Richarlison beslist eenzijdig treffen met Servië
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
2 - 0
Servië
Servië

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Servië verdedigde met twee compacte linies en gaf weinig weg. De Brazilianen probeerden erdoorheen te voetballen. Ruim een half uur kon Servië steeds ingrijpen voor het gevaarlijk werd, daarna vielen er wél twee dikke kansen voor de buitenspelers. Raphinha werd knap vrijgespeeld maar produceerde een slap schot, Vinícius kreeg de bal met een gelukje mee en schoot in het zijnet. Zodoende haalde Servië zonder kleerscheuren de thee.

In de tweede helft begon Brazilië nadrukkelijker op de deur te bonken. Enkele seconden na de aftrap was er al een beste kans voor Raphinha, Neymar kreeg iets te veel vrijheid maar schoot naast en Alex Sandro teisterde met een prachtige poging de paal. Die poeier bleek het laatste waarschuwingsschot voor de 1-0. Neymar danste door de defensie, Vinícius loste een schot dat de prima keepende Vanja Milinkovic-Savic nog wist te pareren, waarna Richarlison van dichtbij een leeg doel voor zich had en scoorde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Servië probeerde daarna wat meer naar voren te voetballen, hetgeen wat hachelijke momentjes opleverde. Even later werd de wedstrijd echter beslist door een stukje acrobatiek en techniek van absolute buitencategorie. Richarlison kreeg een voorzet, nam die bal aan en de spits van Tottenham Hotspur produceerde een tel later een halve omhaal die kiezelhard in de hoek viel: 2-0, wedstrijd gespeeld en met afstand het mooiste doelpunt van dit toernooi tot dusver.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarna was het freewheelen geblazen voor de Brazilianen. Casemiro en Fred waren dichtbij de derde goal, Antony mocht nog even invallen en Servië hield vooral de schade beperkt, waardoor het bij 2-0 bleef. Voor Servië gaat het toernooi maandag verder met een duel met Kameroen, Brazilië treft later op diezelfde dag Zwitserland.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Wereldkampioenschap

Stand Groep G Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
3
2
0
1
3-1
+2
6
2
Zwitserland
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Kameroen
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Servië
3
0
1
2
5-8
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.