Brands dicht bij dubbelslag: Everton begint renovatie met oude bekenden Ancelotti

Reacties

Technisch directeur Marcel Brands van Everton is dicht bij een dubbelslag op spelersgebied. The Toffees gaan volgens meerdere buitenlandse media spoedig twee middenvelders presenteren, die allebei een verleden hebben met Everton-manager Carlo Ancelotti: Allan en James Rodríguez.

Brands dicht bij dubbelslag: Everton begint renovatie met oude bekenden Ancelotti
© Pro Shots

De komst van laatstgenoemde hangt al langer in de lucht, maar Spaanse media melden dat de aanvallende middenvelder nu écht op weg naar Goodison Park is. James Rodríguez staat nog onder contract bij Real Madrid, maar daar traint hij al niet meer mee. Het is dus wachten op de officiële bekendmaking van de transfer. Het zou niet voor het eerst zijn dat Ancelotti zich ontfermt over James: de twee werkten eerst kort samen bij Real Madrid, de Italiaanse trainer haalde de Colombiaan later op huurbasis naar Bayern München.

Met verdedigende middenvelder Allan staat er nóg een oude bekende van Ancelotti op het punt van een dienstverband bij Everton. De Braziliaan (die bij Napoli jarenlang samenwerkte met de oefenmeester) landde woensdag met een privévliegtuig in Liverpool, zo blijkt uit foto's in handen van The Daily Mail. De 29-jarige Allan zou zo'n 25 miljoen euro moeten kosten. Ruim een jaar geleden stond hij nog in de belangstelling van Paris Saint-Germain, maar tot een transfer kwam het toen niet. Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis heeft in Italiaanse media al bevestigd dat het om een transfer naar Everton gaat.

Als de beide transfers worden afgerond, betekent dat een fraaie dubbelslag voor technisch directeur Brands. Zijn werkgever eindigde afgelopen seizoen zeer teleurstellend als twaalfde, en dus is een renovatie noodzakelijk. Allan en James moeten de eerste bouwstenen worden van het nieuwe Everton, ook Abdoulaye Doucouré (Watford) zou op weg zijn naar de club. Daarmee zou Ancelotti nóg een nieuwe optie hebben op het middenveld, de linie waarin volgens hem de meeste vernieuwing nodig is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.