'Braaf maakt zich onmogelijk bij Dortmund en mag na half jaar weer weg'

Reacties

Jayden Braaf mag een half jaar na zijn komst weer vertrekken bij Borussia Dortmund. Volgens Duitse media heeft de twintigjarige aanvaller zichzelf onmogelijk gemaakt in de korte tijd dat hij in Duitsland speelt.

'Braaf maakt zich onmogelijk bij Dortmund en mag na half jaar weer weg'
© Pro Shots

Braaf kwam in de zomer transfervrij over van Manchester City, dat hem in 2018 op zestienjarige leeftijd had overgenomen van PSV. Een doorbraak bij de kampioen van Engeland, die hem in 2021 al een paar maanden verhuurde aan Udinese, zat er niet in. Bij Dortmund hoopte de Amsterdammer op zijn definitieve doorbraak, maar ook daar mag het talent nu vertrekken.

Volgens betrouwbare media als Kicker en Ruhr Nachrichten heeft Braaf niet alleen binnen de lijnen teleurgesteld met geen enkel doelpunt in zeven optredens voor het tweede elftal van Dortmund. Vooral zijn gedrag buiten de lijnen is de reden dat BVB hem nu al weer in de etalage zet. Braaf lapte de regels regelmatig aan zijn laars, kwam meerdere keren te laat en schaadde met zijn gedrag het teamproces.

De spreekwoordelijke druppel zou zijn houding tijdens het trainingskamp van deze week in Belek zijn geweest. Braaf maakte volgens Kicker een lusteloze en arrogante indruk. Het heeft het laatste beetje hoop bij Dortmund, dat hij zich na in het nieuwe jaar van zijn goede kant zou laten zien, weggenomen. Tijdens het oefenduel met MKT Boedapest (6-0) keek hij dan ook vanaf de zijlijn toe.

Volgens Kicker is het uitgesloten dat Braaf nog in actie komt voor het tweede elftal in Dortmund - laat staan de hoofdmacht - en is een vertrek, al dat niet tijdelijk, de enige optie. Er zou genoeg interesse zijn voor het Nederlandse talent. Hellas Verona en zijn oude club Udinese zouden Braaf graag naar Italië halen. Bij Dortmund loopt zijn contract nog tot de zomer van 2025.

Spelersprofiel

J. Braaf


Geboortedatum:
31 augustus 2002
Leeftijd:
21
Geboorteplaats:
Amsterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
84 kg
Huidige club:
Fortuna Sittard
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Braaf
Meer over J. Braaf
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.