Boze Pellè werkt zichzelf in de nesten

Reacties

De toekomst van Graziano Pellè in het nationale elftal staat meer dan ooit ter discussie in Italië. Het krediet van de spits brokkelde donderdagavond verder af door zijn gedrag tijdens het duel met Spanje.

Boze Pellè werkt zichzelf in de nesten

Pellè werd kort na rust gewisseld door bondscoach Giampiero Ventura en reageerde kwaad. Hij beende van het veld af en negeerde in het passeren zijn trainer (foto).

Ventura reageerde na afloop gelaten op het gedrag van de ex-Feyenoorder. 'Hij was boos. Misschien niet omdat hij gewisseld werd, maar omdat hij slecht had gespeeld', zei de keuzeheer. 'Je ziet dit soort dingen vaker in het voetbal, maar als je het shirt van het nationale elftal aantrekt, vind ik dit niet gepast.'

De positie van Pellè in de nationale ploeg staat in Italië ter discussie sinds hij Southampton na het EK inruilde naar Shandong Luneng, dat hem de bestbetaalde Italiaan ter wereld maakte. Ondanks zijn vertrek naar het Verre Oosten riep Ventura hem telkens op voor het nationale elftal. Dat vertrouwen betaalde hij vorige maand terug door zowel tegen Frankrijk als Israël te scoren.

De concurrentie om de spitspositie in Italië is hevig, omdat Ciro Immobile (Lazio, die inviel voor Pellè) en Andrea Belotti (Torino) in de Serie A sterk begonnen zijn met respectievelijk vijf en vier doelpunten. Ook een rentree van Mario Balotelli bij de nationale ploeg valt niet uit te sluiten. Ventura liet niet los of het gedrag van Pellè betekent dat hij zondag tegen Macedonië voor een andere speler kiest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.