Botte pech voor Chong: zware blessure maakt einde aan verhuurperiode

Reacties

Tahith Chong heeft zijn verhuurperiode bij Birmingham City voortijdig moeten beëindigen. De 21-jarige vleugelaanvaller keert vanwege een vervelende liesblessure terug naar Manchester United.

Botte pech voor Chong: zware blessure maakt einde aan verhuurperiode
© Pro Shots

Chong verkaste afgelopen zomer op huurbasis naar Birmingham, waarvoor hij dertien keer in actie kwam in het Championship en zo de speeltijd kreeg waar hij naar op zoek was. Nu komt er plotseling een einde aan zijn verblijf in het St. Andrews' Stadium. Chong wacht een revalidatie van vier tot vijf maanden, nadat hij een operatie heeft ondergaan aan een gescheurde pees in zijn dijbeen. Het is een flinke streep door de rekening voor Chong, die op Instagram teleurgesteld reageert. 'Het doet pijn om jullie dit te vertellen, maar helaas, zo is het leven en zo is voetbal'.

Ook Birmingham-manager Lee Bowyer baalt ervan dat Chong wegvalt. De jeugdinternational maakte indruk als vleugelspits en aanvallende middenvelder, maar valt nu weg door een ongelukkig moment. 'Een ongeluk zit in een klein hoekje', legt Bowyer uit. 'Hij stond aan de rand van het veld, het was een pass over vijf meter. Er stond niemand in de buurt bij hem en hij beschadigde zijn liesstreek', aldus de oud-speler van Leeds United. 'Dit is een flinke aderlating. Iedereen weet hoe belangrijk hij was voor ons. Hij was geweldig, we gaan hem zeker missen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer T. Chong
Meer over T. Chong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.