Chong weer weg bij Man Utd: Championship als volgende halte

Reacties

Tahith Chong speelt dit seizoen op het tweede niveau van Engeland. De Nederlandse flankspeler is voor de derde keer verhuurd door Manchester United, Birmingham City wordt zijn volgende club.

Chong weer weg bij Man Utd: Championship als volgende halte
© Pro Shots

Chong bracht het afgelopen seizoen bij twee clubs door. Werder Bremen huurde hem tot en met afgelopen winter, maar daarna mocht Chong het laten zien bij Club Brugge. De jeugdinternational van Oranje en ex-Feyenoorder kreeg in Duitsland weinig speeltijd, maar ook bij kampioen Club Brugge maakte hij geen onuitwisbare indruk. Zo kwam hij in tien competitieduels niet tot scoren, alleen in het bekertoernooi was het een keer raak tegen een amateurteam. 

In het Championship moet Chong het laten zien aan Manchester United. De aanvaller beschikt over een aflopend contract, maar de Engelse topclub heeft een optie om met één jaar te verlengen. Birmingham City werd afgelopen seizoen achttiende, vrij recent werd met Juan Familia-Castillo al een andere jeugdinternational van Nederland op huurbasis overgenomen. De back komt tijdelijk over van Chelsea.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.