Hoe geduldig blijft Chong? Jongeling snakt naar basisplek bij Werder

Reacties

De opwinding over de komst van Tahith Chong naar Werder Bremen was groot in het Weserstadion. De twintigjarige Nederlander wordt dit seizoen gehuurd van Manchester United, dat logischerwijs wil dat de jonge Nederlander speelminuten op het hoogste niveau opdoet. Maar het aantal speelminuten in de eerste Bundesliga-wedstrijden van het seizoen valt nog wat tegen voor jonge Nederlander. En dat gaat voorlopig ook nog niet veranderen, aangezien hij in thuisquarantaine zit.

Hoe geduldig blijft Chong? Jongeling snakt naar basisplek bij Werder
© Pro Shots
Werder Bremen
Werder Bremen
1 - 1
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim

'Hij heeft oog voor zijn medespelers in het strafschopgebied. Dat is altijd goed voor een aanvaller. Hij past goed binnen dit team en we moeten ervoor zorgen dat hij zijn intuïtie niet gaat verliezen. We hebben hem gehaald omdat hij speelt zoals hij speelt', zei Werder-coach Florian Kohfeldt in de voorbereiding van het nieuwe seizoen nadat Chong bij zijn eerste officieuze duel voor Werder meteen een assist gaf.

Nadat hij in de voorbereiding al trefzeker was tegen FC Groningen scoorde Chong ook in zijn eerste officiële duel in dienst van Werder Bremen. Tegen Carl Zeiss Jena, in het toernooi om de DFB-Pokal, zorgde hij voor de 0-2 eindstand en daarmee leverde hij meteen zijn visitekaartje af. Een basisplek in de eerste Bundesliga-wedstrijd van het seizoen tegen Hertha BSC vormde de beloning voor de Nederlander.

Maar juist zijn eerste competitiewedstrijd in Duitsland liep uit op een teleurstelling. Chong werd na ruim een uur gewisseld en zag hoe zijn ploeg met liefst 1-4 over de knie van Hertha BSC ging. Er ontstond kritiek dat Chong vooral in verdedigend opzicht nog het nodige kon verbeteren.

© Pro Shots

Nog vervelender dan die kritiek: de reservebeurten in de daaropvolgende wedstrijden van Werder Bremen. Tegen Schalke 04 (1-3 winst) speelde hij slechts vier minuutjes mee, tegen Arminia Bielefeld (1-0 winst) een ruim kwartier en tegen SC Freiburg (1-1) bleef hij zelfs de hele wedstrijd op de bank. En dat terwijl hij tussen de duels met Bielefeld en Freiburg toch weer twee keer trefzeker was in een oefenduel met Sankt Pauli. 'Het is altijd leuk om te scoren, vooral als aanvaller. Het is duidelijk dat ik liever aan wedstrijden zou beginnen, maar ik zal alles blijven geven als ik van de bank kom. Ik ben heel geduldig en ik zal proberen mezelf te blijven verbeteren en het team te helpen', sprak Chong na die oefenwedstrijd tegen Sankt Pauli over zijn reserverol.

Hoewel Kohfeldt in de voorbereiding dus aangaf dat Chong vooral moest blijven spelen zoals hij speelt, kwamen zijn verdedigende mankementen hem meteen duur te staan in de eerste Bundesliga-wedstrijden. Duitse media meldden  dat Manchester United meteen aan de bel trok in Bremen. The Red Devils willen de Nederlander zien spelen. Werders technisch directeur Clemens Fritz verwees de berichten over de ontevredenheid van United meteen naar het land der fabelen: 'Hij staat dicht bij het team. Wij zijn niet bang dat hij geen speeltijd zal krijgen en United ook niet.'

Toch zal dat niet meevallen: 'De concurrentie is geweldig. Dat is een fijne situatie voor ons. En we scoren veel dus het is niet makkelijk om nu een plek in het basiselftal te verdienen', aldus Fritz, die zeker weet dat Chong zijn kans nog gaat komen: 'We hebben alle tijd om hem te laten leren en je ziet ook dat hij stappen zet. Elke speler gaat zijn kans krijgen dit seizoen en dat geldt ook voor Chong.'

Vooralsnog moet hij echter geduld hebben. Hij sliep voor SC Freiburg-uit in een hotelkamer met ploeggenoot Felix Agu, die positief is getest op het coronavirus. Om die reden moet Chong (die zelf in orde is) hoe dan ook veertien dagen in zelfquarantaine.

Spelersprofiel

T. Chong


Geboortedatum:
4 december 1999
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Willemstad
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Luton Town
Nationaal team:
Netherlands Under 23

De vijfde speelronde in de Bundesliga:


Vr 23 okt. 2020

Za 24 okt. 2020

Zo 25 okt. 2020

Ma 26 okt. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.