Chong als middenvelder direct op handen gedragen bij nieuwe club

Reacties

Tahith Chong heeft niet lang nodig gehad om zich populair te maken bij Birmingham City. Die club beleefde zaterdag een heerlijke start van het Championship door degradant Sheffield United te verslaan en Chong werd daarbij verkozen tot Man of the Match.

Chong als middenvelder direct op handen gedragen bij nieuwe club
© Pro Shots
Sheffield United
Sheffield United
0 - 1
Birmingham City
Birmingham City

Sheffield heeft de Premier League-selectie grotendeels bijeen weten te houden en geldt als één van de topfavorieten voor het kampioenschap, maar werd zaterdag in eigen huis te kijk gezet door Birmingham. Sheffield had extreem veel balbezit, maar de bezoekers weerden zich kranig. Opvallend daarbij was de rol van Chong. Hij was door manager Lee Bowyer als middenvelder opgesteld in de 3-5-2-formatie en maakte indruk als één van de twee nummers 8.

Een verrassende zet, aangezien Chong bij Manchester United en Club Brugge vooral als buitenspeler werd gebruikt, waar hij als frêle dribbelaar soms fysiek wat tekort leek te komen. Tegen het uit de kluiten gewassen middenveld van Sheffield bleef hij echter duidelijk overeind. Sterker nog: Chong pakte met afstand de meeste ballen af van alle spelers op het veld. Hij verrichtte in zijn eentje meer succesvolle tackles (7) dan al zijn ploeggenoten bij elkaar opgeteld. In de 74 minuten dat Chong op het veld stond, leverde hij bovendien de meeste doelpogingen van alle 22 spelers (3).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Achteraf werd de 21-jarige Nederlander dan ook uitgebreid in het zonnetje gezet. Hij kreeg de Man of the Match-trofee en de complimenten van zijn trainer: 'Mensen hebben soms vraagtekens bij de instelling van huurlingen uit de Premier League, maar vanaf de dag dat Tahith hier binnenkwam is hij geweldig geweest. Zowel aan de bal, als zonder bal. Ik wist meteen dat hij ons iets extra's zou brengen', aldus Bowyer tegenover het clubkanaal.

'Het was een gok om hem op het middenveld te zetten, we liepen het risico om overlopen te worden. Ik moest Tahith ook in defensief opzicht vertrouwen en dat heeft hij niet beschaamd. Toen hij aan het einde die sprint van vijftig meter trok om zijn man te achterhalen en het team te helpen... Dan heb je mij voor je gewonnen. Ik ben dolblij met hem', zei de Birmingham-coach.

Chong zelf maakte achteraf van de gelegenheid gebruik om de fans te bedanken voor de steun en zijn blijdschap te tonen: 'De jongens hebben allemaal hard gewerkt, iedereen heeft negentig minuten lang briljant werk geleverd.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Championship

Stand Championship 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Fulham
46
27
9
10
106-43
+63
90
2
AFC Bournemouth
46
25
13
8
74-39
+35
88
3
Huddersfield Town
46
23
13
10
64-47
+17
82
4
Nottingham Forest
46
23
11
12
73-40
+33
80
5
Sheffield United
46
21
12
13
63-45
+18
75
6
Luton Town
46
21
12
13
63-55
+8
75
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.