Botman beloond voor sterke start bij Lille, Memphis de absolute uitblinker

Reacties

Sven Botman kent een goede start van zijn avontuur bij Lille. Na zijn tweede competitiewedstrijd in de Ligue 1 is de Nederlander gekozen in het Team van de Week van L'Équipe.

Botman beloond voor sterke start bij Lille, Memphis de absolute uitblinker
© Pro Shots

Lille nam Botman deze zomer over van Ajax en liep daarmee alvast vooruit op het vertrek van Gabriel Magalhães, die na een sterk seizoen naar alle waarschijnlijkheid naar Arsenal gaat. Botman toont zich in zijn beginperiode een waardig opvolger voor de Braziliaan. Hij kreeg al complimenten voor zijn spel tijdens zijn debuut (1-1 tegen Stade Rennes) en was afgelopen zondag uitblinker in de 0-1 zege op Stade Reims.

Botman won 93 procent van zijn duels en noteerde drie intercepties. De twintigjarige verdediger was ook in de opbouw van waarde van Lille: met 95 balcontacten was hij de Lille-speler die tegen Reims het vaakst aan de bal kwam. Het leverde hem een plekje in het Team van de Week van L'Équipe op.

Memphis
In het elftal is ook plek voor Memphis Depay. Dat is niet zo vreemd: de aanvoerder van Olympique Lyon maakte een hattrick in de 4-1 zege op Dijón. Hij krijgt van L'Équipe een 9 voor zijn optreden, het hoogste cijfer van alle spelers in het Team van de Week.

'Een transfervrije Memphis is voor elke topclub een welkome versterking'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.