Bosz weer geen koploper door overdonderende Dost & co

Reacties

Bayer Leverkusen heeft de kans om koploper in Duitsland te worden weer laten liggen. Eintracht Frankfurt blies de ploeg van coach Peter Bosz in de beginfase van het veld en hield de in het eerste kwartier vergaarde marge lang vast. Het slotakkoord was voor Bas Dost, die tegen zijn favoriete tegenstander het net weer vond.

Bosz weer geen koploper door overdonderende Dost & co
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
3 - 0
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Dost mocht tegen Bosz in de basis beginnen bij Eintracht. Vooraf werden zijn cijfers er nog bij gehaald. De Nederlander maakte in het verleden in vijf officiële duels namens VfL Wolfsburg al zeven goals tegen Leverkusen. Dost zal zelf ook aan dat verleden teruggedacht hebben, aangezien hij in de ontmoeting van 14 februari 2015 liefst vier keer scoorde tijdens een sensationele 4-5 zege.

Zijn favoriete opponent of niet, het was niet Dost die in de schijnwerpers trad in de beginfase. Wel was de Nederlander steeds te vinden in het vijandelijke zestienmetergebied, want Leverkusen werd volledig teruggedrongen. Het was de aanvalspartner van Dost die al in de vierde minuut de score opende. Gonçalo Pacienca hield na een fraaie steekbal van Danny da Costa Aleksandar Dragovic van zich af en schoot beheerst raak: 1-0.

Al na een kwartier was het 2-0. Pacienca benutte een strafschop die was gegeven nadat zijn eigen schot met de hand was geblokt door Dragovic. Tussen de goals door had Sebastian Rode al een enorme kans op de 2-0 gehad.

Uitblinker 
Na de tweede treffer van Pacienca leek het 3-0 te worden via uitblinker Filip Kostic. De doelpuntentune was al ingestart, maar het feestje van de aanvaller die tussen 2012 en 2014 onder contract stond bij FC Groningen ging vanwege buitenspel niet door. Dat besluit was terecht. In het vervolg van het eerste bedrijf kregen beide ploegen kansen, maar bleef het bij 2-0. Bosz had overigens na een half uur al ingegrepen door rechtsback Mitchell Weiser te wisselen. De rechtsback had totaal geen vat op Kostic en werd vervangen door Karim Bellarabi.

De frustratie is van het gezicht van Peter Bosz te scheppen
© Pro Shots
De frustratie is van het gezicht van Peter Bosz te scheppen

In de tweede helft ging Leverkusen wel naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer, maar stond het vizier bij een hele rits kansen niet op scherp of had doelman Frederik Ronnow een antwoord. Zo waren kansen niet besteed aan Lucas Alario, Bellarabi en Kai Havertz.

Dost
Het slotakkoord was voor Dost. Kort nadat een goal van de Nederlander vanwege buitenspel was afgekeurd, ontdeed hij het duel van het laatste restje spanning. Dost werd daarbij voor zijn volhardendheid beloond. Hij troefde eerst Dragovic, die ook al betrokken was bij de andere twee goals van Eintracht, fysiek af. Vervolgens gleed Dost zijn derde Bundesliga-goal van dit seizoen met een ultieme sliding binnen. Even daarvoor had de VAR ook al een aan Leverkusen gegeven penalty teruggedraaid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Uiteindelijk zou het dus niet de avond van Bosz & co worden. Bosz, die vooraf al zijn ongenoegen uitsprak over het feit dat zijn ploeg al op vrijdag in actie moest komen na volop interlandverplichtingen van zijn spelers, zag Wendell geblesseerd uitvallen en laat dus net als twee weken terug de kans liggen om lijstaanvoerder te worden, al zei hij vooraf niet om die koppositie te malen. Frankfurt is de ploeg van Bosz zelfs op basis van doelsaldo gepasseerd. Daardoor blijft het bovenin de Bundesliga bijzonder dicht bij elkaar staan.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
7
VfL Wolfsburg
34
13
10
11
48-46
+2
49
8
SC Freiburg
34
13
9
12
48-47
+1
48
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.