Bosz verlost Fosu-Mensah van bijrol bij Manchester United

Reacties

Na zesenhalf jaar trekt Timothy Fosu-Mensah de deur bij Manchester United achter zich dicht. Het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz neemt de 23-jarige verdediger per direct over van de Premier League-grootmacht. Hij tekent een contract tot medio 2024 in Duitsland.

Bosz verlost Fosu-Mensah van bijrol bij Manchester United
© Pro Shots

Daarmee komt er een half jaar eerder dan verwacht een einde aan het verblijf van Fosu-Mensah op Old Trafford. Eind vorig jaar meldde Sky Sports nog dat de club het contract van de ex-Ajacied wilde openbreken, maar daar had de geboren Amsterdammer zelf weinig trek in. Manager Ole Gunnar Solskjaer erkende vorige week al dat de rechtsback deze winter mogelijk al zou vertrekken en dat is nu dus ook het geval.

Op die manier hoopt Fosu-Mensah weer regelmatig aan spelen toe te komen. De drievoudig international begon het seizoen nog met een verrassende basisplaats in de Premier League, maar mocht daarna alleen nog twee keer invallen in de Champions League en zat maar zelden bij de wedstrijdselectie. Zo bleef de teller sinds zijn debuut in het seizoen 2015/16 steken op dertig officiële optredens voor United in ruim zes jaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

1.152 dagen
Dat hadden een stuk meer wedstrijden kunnen zijn, als Fosu-Mensah niet twee keer was verhuurd aan Crystal Palace en Fulham en geen zware knieblessure had opgelopen. Om die redenen kwam hij tussen mei 2017 en juli 2020 1.152 dagen (!) niet in actie voor de club die hem in september 2014 als tienertalent overnam van Ajax. Desondanks besloot United eerder dit jaar zijn contract nog wel met een jaar te verlengen.

Door die contractverlenging kon United deze winter nog een transferbedrag vragen aan geïnteresseerde clubs en het was Leverkusen dat dus uiteindelijk een tranfersom van zo'n anderhalf miljoen euro neertelde voor Fosu-Mensah. Bosz hoopt met de 1 meter 90 lange back een vervanger voor de langdurig uitschakelde Santiago Arias in huis te halen. Daley Sinkgraven is als linksback een vaste waarde bij Die Werkself.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer T. Fosu-Mensah
Meer over T. Fosu-Mensah
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.