Solskjaer helder: Van de Beek moet blijven, Fosu-Mensah mag weg

Reacties

Donny van de Beek hoeft zich bij Manchester United geen enkele zorgen te maken. Dat heeft manager Ole Gunnar Solskjaer nog maar eens herhaald. De Noor wil van een vertrek van Van de Beek dan ook niets weten. Wie wél verder mag gaan kijken, is landgenoot Timothy Fosu-Mensah.

Solskjaer helder: Van de Beek moet blijven, Fosu-Mensah mag weg
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 0
Watford
Watford

The Red Devils nemen het zaterdagavond (aftrap om 21.00 uur) thuis op tegen Watford, in het toernooi om de FA Cup. Dan zal er weer eens een basisplaats zijn voor Van de Beek, zo heeft zijn manager in aanloop naar die wedstrijd verklapt. De van Ajax overgekomen middenvelder stond dit seizoen niet vaker dan acht keer in de basis, waarvan slechts tweemaal in de Premier League. Desondanks heeft Solskjaer nog maar eens herhaald tevreden te zijn over hem.

Eerder liet de Noor nog weten dat Van de Beek geduld moet hebben en volgend jaar nóg beter zal zijn, maar ondertussen stelde Louis van Gaal dat de 23-jarige middenvelder een verkeerde keuze heeft gemaakt, terwijl ook Sky Sports-analytici Patrice Evra en Gary Neville (oud-spelers van Man Utd) zijn situatie bespraken. Van de Beek kreeg onlangs ook bijval van clubicoon Dimitar Berbatov, die stelde dat hij niet snapt waarom de Oranje-international geen échte kans krijgt.

Ook in aanloop naar het bekerduel met Watford ging het over Van de Beek en zijn toekomst. Er zijn mensen die stellen dat de ex-Ajacied verder moet gaan kijken, tot irritatie van Solskjaer. 'Ik heb deze vragen al zó vaak beantwoord...', verzuchtte hij. 'Er zijn legio voorbeelden van goede spelers die gewoon even wat tijd nodig hebben. Zo is dat bij ons ook, zeker omdat we gewoon heel veel spelers hebben. Donny gaat tegen Watford spelen, dat is weer een kans voor hem. Ik heb met hem gesproken en benadrukt hoezeer we hem waarderen', zo sloot hij het onderwerp af.

Fosu-Mensah
Niet veel later ging het over een andere landgenoot: Fosu-Mensah. De eveneens 23-jarige Nederlander speelde dit seizoen pas 81 competitieminuten en staat op de nominatie om in januari (tijdelijk) te verkassen. 'Ik weet niet zeker of Tim blijft, of een voorbijkomende kans pakt', aldus Solskjaer. 'Hij heeft in ieder geval niet genoeg gespeeld, dus natuurlijk mag hij met andere clubs praten. Hij zit op een punt dat hij weer minuten moet gaan maken. Misschien vindt hij pas eind januari een club, misschien in de zomer. Hoe dan ook: hij werkt hard en is klaar voor een stap naar een club die hij zelf ziet zitten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.