Berbatov snapt niet waarom Van de Beek genegeerd wordt door Solskjaer

Reacties

Donny van de Beek is (op z'n zachtst gezegd) nog geen succesnummer bij Manchester United. Hij krijgt nu bijval van Dimitar Berbatov, die laat weten dat hij niet snapt waarom de Nederlander geen serieuze kansen krijgt. 

Berbatov snapt niet waarom Van de Beek genegeerd wordt door Solskjaer
© Pro Shots

De 23-jarige Van de Beek maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Old Trafford, maar zijn tijd daar is vooralsnog geen doorslaand succes. In de Premier League stond hij slechts in twee van de zestien wedstrijden in de basis, in totaal maakte hij slechts 251 competitieminuten. Hij scoorde wel één keer, tijdens zijn debuut nota bene, maar dat was tijdens de 1-3 thuisnederlaag tegen Crystal Palace. Al met al heeft Van de Beek dus bijzonder weinig inbreng in de knappe tweede plek van Manchester United.

Sinds zijn transfer gaat het in binnen- en buitenland vaak over zijn situatie. Zo meldde ex-bondscoach Louis van Gaal dat Van de Beek de verkeerde keuze heeft gemaakt. Ook analytici Patrice Evra en Gary Neville (tevens ex-spelers van Manchester United) bespraken de ex-Ajacied, terwijl Solskjaer deze week nog liet weten dat hij in de Oranje-international vooral een speler voor de toekomst ziet. In het nationale debat (want dat is het zo langzamerhand) heeft nu ook Berbatov zich gemeld.

De Bulgaar groeide tussen 2008 en 2012 uit tot een publiekslieveling bij Manchester United en spreekt zich uit over Van de Beek. 'Ik weet niet wat daar gaande is', zo stelt hij tegenover Betfair. 'Voordat hij tekende, heb ik al gezegd dat ik hem een goede speler vond. Hij speelde geweldig bij Ajax en bij het Nederlands elftal, maar nu speelt hij amper. Maar ik moet zeggen: ik zie geen trainingen, en ook in de wedstrijden speelt hij te kort om hem écht te kunnen beoordelen.'

Desondanks weet Berbatov wel wat er moet gebeuren. 'Op dit moment krijgen Bruno Fernandes, Paul Pogba, Scott McTominay én Fred de voorkeur, als je kijkt naar hun speeltijd. Zijn al die spelers dan beter dan hij? Denk het niet. Daarom vraag ik me echt af wat er aan de hand is. Hij moet meerdere wedstrijden achter elkaar spelen om vertrouwen te krijgen, want dat heeft hij nu niet. Het zou me dan ook niets verbazen als hij op zoek gaat naar de uitgang, en dat zal niemand hem kwalijk nemen. Er gaat iets mis.'

Klaassen-scenario dreigt: 'Solskjaer moet eerlijk zijn tegen Donny'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.