Solskjaer ziet Van de Beek vooral als speler voor de toekomst

Reacties

Manchester United neemt het woensdagavond in de halve finale van het League Cup-toernooi op tegen Manchester City en Donny van de Beek hoopt in deze kraker eindelijk weer speelminuten te mogen maken. Zijn Engelse avontuur is vooralsnog allesbehalve wat hij ervan verwacht had.

Solskjaer ziet Van de Beek vooral als speler voor de toekomst
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 2
Manchester City
Manchester City

Van de Beek is er nog niet in geslaagd om zich in de basiself van United te knokken en mocht in de Premier League pas in twee wedstrijden aan de aftrap verschijnen. Hij moet het vooral doen met korte invalbeurten en kwam in de laatste drie competitiewedstrijden van United zelfs helemaal niet van de bank af. In de competitie maakte Van de Beek pas 249 speelminuten.

De Oranje-international noteerde al bijna net zoveel minuten in het toernooi om de League Cup, waarin Van de Beek zich in de vorige speelronden wel steeds mocht laten zien. Tegen Luton Town, Brighton & Hove Albion en Everton begon Van de Beek in de basis. De vraag is of hij woensdagavond nu ook tegen City mag starten, of dat manager Ole Gunnar Solskjaer voor de topper tegen City toch voor zijn sterkste ploeg kiest.

De waarheid is hard voor Van de Beek: hij zit op dit moment niet bij de volgens Solskjaer sterkste elf. De manager hoopt dat de zomeraankoop geduldig kan blijven. 'Donny heeft het goed gedaan in de wedstrijden waarin hij de kans kreeg', zei Solskjaer op zijn persconferentie. 'Ik denk dat we soms te snel zijn met de conclusie dat als iemand niet speelt, hij een mislukking is. Victor Lindelöf en Fred zijn goede voorbeelden in mijn selectie van spelers die wat tijd nodig hadden en nu ontzettend belangrijk zijn voor onze ploeg en met Donny zal het hetzelfde gaan.'

'Hij is hierheen gekomen en concurreert met spelers als Bruno Fernandes, Juan Mata en Jesse Lingard', vervolgde Solskjaer. 'Ik heb verschrikkelijk veel nummer tiens en ook heel veel centrale middenvelders, met Paul Pogba, Nemanja Matic, Scott McTominay, Fred… Het belangrijkste is dat Donny heeft laten zien dat hij er klaar voor is wanneer zijn kans komt. Hij werkt hard op de trainingen, is positief gestemd en zal dit seizoen nog wedstrijden gaan beïnvloeden. Maar ik denk dat hij volgend seizoen nog veel grotere stappen zal gaan zetten.'

Penalty's
Solskjaer ging ook in op de woorden van Jürgen Klopp, die zich na de competitienederlaag van Liverpool bij Southampton beklaagde over een niet gegeven strafschop voor zijn team. Volgens de manager had United in een soortgelijke situatie absoluut een penalty gekregen. Eerder zette ook Tottenham Hotspur-manager José Mourinho al eens vraagtekens bij de grote hoeveelheid strafschoppen die United, dat met Fernandes een absolute specialist in huis heeft, krijgt.

Solskjaer kan daar niet veel mee. 'Ik tel niet hoeveel strafschoppen Liverpool en Tottenham krijgen, dus dit is iets waar ik me niet druk over wil maken', benadrukte de manager. Hij staat met United voor zijn vierde halve finale; de eerdere drie pogingen om de eindstrijd van een toernooi te halen mislukten. 'Maar we zijn in de afgelopen twaalf maanden gegroeid en vol vertrouwen. Er zijn geen excuses voor de wedstrijd tegen City', aldus Solskjaer.

'Van de Beek kan slagen in Engeland, maar weet niet of dat bij United is'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.