Zorgelijke aftocht Van Aanholt op mooie avond voor United en Fosu-Mensah

Reacties

Manchester United heeft met Timothy Fosu-Mensah voor het eerst sinds mei 2017 weer in de ploeg gedaan wat het moest doen in de jacht op een Champions League-ticket: winnen van Crystal Palace. Patrick van Aanholt verliet in de slotfase op een zorgwekkende manier het veld na een botsing met Anthony Martial. 

Zorgelijke aftocht Van Aanholt op mooie avond voor United en Fosu-Mensah
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
0 - 2
Manchester United
Manchester United

Meer dan een jaar na zijn laatste Premier League-optreden voor Fulham en ruim drie jaar na zijn laatste competitieduel voor United (toen ook tegen Crystal Palace) kreeg Fosu-Mensah verrassend een basisplaats van Ole Gunnar Solskjaer. De Noorse manager koos voor de Nederlander als linksback bij afwezigheid van Brandon Williams en Luke Shaw, die daardoor terugkeerde in het stadion waar hij op huurbasis speelde in het seizoen 2017/18.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

United moest op Selhurst Park de draad weer oppakken na de recente misstap tegen Southampton (2-2). Door die twee verloren punten zit de ploeg van Solskjaer nog altijd in de rol van achtervolger in de strijd om een Champions League-ticket met Chelsea en Leicester City. Het was aan enkele reddingen van David de Gea te danken dat United niet ook tegen Crystal Palace, met Patrick van Aanholt in de basis, in de achtervolging moest.

Zelf had United tegen het gegroepeerd verdedigende Palace moeite om kansen te creëren, maar vlak voor rust was het dan toch raak. Na een korte combinatie door het centrum, opgezet door uitblinker Bruno Fernandes, was het Rashford die na een knappe voetbeweging scoorde. Het was aan De Gea te danken dat die goal de enige voor rust was. De Spanjaard hield een vrije trap van Luka Milivojevic met een stijlvolle zweefduik uit zijn doel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tien minuten na rust ontsnapte United opnieuw aan een tegentreffer. Jordan Ayew leek uit een voorzet van Wilfred Zaha (ex-United) de gelijkmaker binnen te tikken, maar de VAR constateerde dat er sprake was van buitenspel en annuleerde de treffer. Vlak daarna kreeg ook James McCarthy een kans op de gelijkmaker, maar weer was de dit seizoen al veelvuldig bekritiseerde De Gea de man die United op de been hield.

De strijd was gestreden toen Anthony Martial twaalf minuten voor tijd na een slim tikje van Rashford voor de 0-2 tekende. Daarbij gleed de Franse aanvaller de onfortuinlijke Van Aanholt onderuit. De linksback, die vermoedelijk een zware schouderblessure opliep bij de ongelukkige botsing moest lang worden behandeld en verliet uiteindelijk per brancard het veld met een zuurstofmasker.

Door het incident met Van Aanholt werden er elf minuten extra tijd aan de wedstrijd toegevoegd. Daarin kwam geen verandering meer in de score, waardoor United volop in de race blijft voor de Champions League-tickets. Hierna wacht een duel met Chelsea in de halve finale van het FA Cup-toernooi. West Ham United en concurrent Leicester City zijn de laatste tegenstanders in de Premier League. Voor Crystal Palace, waar Jairo Riedewald nog inviel, staat er in de laatste twee speelrondes weinig meer op het spel.

De zorgelijke aftocht van Patrick van Aanholt.
© Pro Shots
De zorgelijke aftocht van Patrick van Aanholt.

Overige uitslag

Southampton
Southampton
1 - 1
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
7
Wolverhampton Wanderers
38
15
14
9
51-40
+11
59
8
Arsenal
38
14
14
10
56-48
+8
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.