Manchester United laat zich piepelen in Fergie Time

Reacties

Manchester United heeft maandagavond peperdure punten verspeeld in de strijd om de Engelse Champions League-tickets. In de allerlaatste seconde van het duel met Southampton ging het mis.

Manchester United laat zich piepelen in Fergie Time
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 2
Southampton
Southampton

Manager Ole Gunnar Solskjaer voerde ook tegen Southampton geen wijzigingen door in de succesformatie die de afgelopen weken won van Sheffield United, Brighton & Hove Albion, AFC Bournemouth en Aston Villa. Het was de eerste keer sinds 1993 dat United vijf Premier League-wedstrijden op rij met dezelfde elf speelde. Solskjaer nam daarmee wel een risico, aangezien de wedstrijden kort op elkaar zitten in Engeland.

Het leek zijn ploeg in de openingsfase op te breken. Paul Pogba stond totaal niet op te letten en raakte de bal op de rand van zijn eigen strafschopgebied eenvoudig kwijt aan Danny Ings. Nathan Redmond gaf voor op Stuart Armstrong, die bij de tweede paal de 0-1 binnenwerkte. Enkele minuten later verspeelde Pogba bijna op identieke wijze de bal, maar ditmaal op de helft van de bezoekers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

United begon ongeconcentreerd en leek een zware avond tegemoet te gaan, maar de individuele klase leek het verschil te maken. Martial controleerde een pass van Pogba knap met een verdediger in zijn rug en legde breed op Marcus Rashford, die de 1-1 binnenschoot. Drie minuten later liet Martial zelf de 2-1 aantekenen. De Fransman werd aangespeeld door Bruno Fernandes, kwam naar binnen en schoot de bal hard in de korte bovenhoek.

Zowel Rashford als Martial kreeg in het restant van de wedstrijd behoorlijke kansen op de 3-1, maar die bleef uit. Southampton bleef daardoor in leven en kreeg een boost toen United vijf minuten voor tijd met een man minder kwam te staan na een blessure van Brandon Williams. In de 95ste minuut kregen The Saints nog een hoekschop. Jan Bednarek kopte de bal door, waarna Michael Obafemi voor Victor Lindelöf kwam en de 2-2 binnentikte.

Die klap kwam United niet meer te boven, waardoor de mannen van Solskjaer verzuimen om de derde plaats te grijpen. Die lag voor het oprapen na puntenverlies van Chelsea en Leicester City. United blijft door de remise vijfde, maar heeft door de tegenstander op de slotdag (op 26 juli) alles nog in eigen hand om het Champions League-ticket te veroveren. Dan wacht namelijk een directe confrontatie met Leicester City.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Southampton
Meer over Southampton
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.